Tko je protivnik Zrinjskog?

Imali su drugo ime, osvojili su duplu krunu, a napadač im je igrao za Arsenal i Ajax

Budući da je HŠK Zrinjski bio nositelj u ždrijebu kvalifikacija za Ligu prvaka mogao se nadati nekom protivniku protiv kojeg bi trebao biti favorit, a armenski Urartu sigurno je takav.
Sport / Nogomet | 20. 06. 2023. u 14:42 M.V. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Armenski prvak Urartu boljim poznavateljima nogometa možda je poznat pod imenom FC Banants pod kojim je igrao do 2019. godine, otkada nosi ime FC Urartu. Naslov su osvojili prošle sezone is tri boda ispred Pjunika, a kao i Zrinjski i njima je prošla sezona donijela dvostruku krunu.
 
Urartu svoje utakmice igra na malom stadionu koji može primiti jedva 5000 gledatelja u glavnom gradu Erevanu, ali uvjetnom stadionu koji je moderniziran 2011. godine.
 
Momčad je sastavljena od internacionalaca iz svih krajeva svijeta. Trener je Rus Dmitri Gunko, a u ekipi igraju i Ukrajinci i Rusi. Prema Transfermarktu najvrijedniji igrači su ukrajinski stoper Jevgen Cimbaljuk te Nigerijski veznjak Ugochukwu Iwu.
 
Ipak, najpoznatije ime je napadač Yaya Sanogo koji je u svojoj karijeri igrao za velikane poput Arsenala i Ajaxa.
 
 
Bit će ovo Zrinjskom drugi okršaj protiv armenskog kluba. U ljeto 2015. izbacio ih je Širak i to zahvaljujući golu u gostima. U Armeniji je bilo 1:0, a u Mostaru su domaći vodili golovima Jasmina Mešanovića i Miloša Filipovića, no u šestoj minuti sudačke nadoknade Jean-Jacques Bougouhi postigao je gol koji je odveo Armence dalje.
 
Kopirati
Drag cursor here to close