Mogli proći i gore...

Trener Zrinjskog: Mislim da smo kvalitetniji od Urartua

Nogometaši prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog iz Mostara danas su saznali protivnika u prvom pretkolu Lige prvaka. Riječ je o prvaku Armenije, timu Urartua
Sport / Nogomet | 20. 06. 2023. u 14:52 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog iz Mostara danas su saznali protivnika u prvom pretkolu Lige prvaka. Riječ je o prvaku Armenije, timu Urartua.

Trener ''plemića'' Krunoslav Rendulić u izjavi za Anadoliju rekao je da o protivniku još uvijek nema dovoljno informacija.

"Tek trebamo početi raditi pripremu mečeva, pa i prikupljati informacije o njima. Još je rano za neke konkretne izjave o protivniku, ali mogu kazati da svi koji su bili u ovom bubnju imaju kvalitet. Svi su prvaci svojih država. Iskreno, smatram da smo mogli proći i gore, odnosno dobiti i težeg protivnika. Ne znam je li Urartu mijenjao tim tokom ovog ljeta ili je to tim koji je prošle sezone osvojio naslov. Moguće je da i od tih okolnosti bude ovisio konačan rezultat. Ni mi danas nismo tim koji je prošle sezone osvojio titulu prvaka. Mi ćemo dati sve od sebe da prođemo i mislim da smo kvalitetniji tim", rekao je Rendulić za Anadoliju.

Žrijebom parova u Nyonu danas su određeni parovi prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, a sastat će se: Hacken (Švedska) - The New Saints (Vels), Ballkani (Kosovo) - Ludogorets (Bugarska), Shamrock Rovers (Irska) - pobjednik preliminarne runde, Žalgiris Vilnius (Litvanija) - Struga (S. Makedonija), Klaksvik (Farska ostrva) - Ferencvaros (Mađarska), Olimpija Ljubljana (Slovenija) - Valmiera (Latvija), HJK Helsinki (Finska) - Larne (S. Irska), Lincoln Red Imps (Gibraltar) - Qarabag (Azerbejdđan), Rakow (Poljska) - Flora Tallinn (Estonija), Slovan Bratislava (Slovačka) - Swift Hesper (Luksemburg), Farul Constanta (Rumunija) - Sheriff Tiraspol (Moldavija), Hamrun Spartans (Malta) - Maccabi Haifa (Izrael), Urartu (Armenija) - Zrinjski (BiH), Partizani (Albanija) - BATE Borisov (Bjelorusija), Astana (Kazahstan) - Dinamo Tbilisi (Gruzija).

Prve utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka igrat će se 11. i 12. srpnja, a revanši sedam dana kasnije.

Video: SPORT CENTAR EP.33 // KRUNOSLAV RENDULIĆ
Kopirati
Drag cursor here to close