Nemanja predvodi strijelce

Projektil Bilbije za nova tri boda

U 80. minuti Nemanja Bilbija je slomio otpor Mladosti. Diallo je zaustavio Veselinovića na ivici kaznenog prostora, dosuđen je slobodan udarac, a prekrasno je pogodio Nemanja Bilbija.
Sport / Nogomet | 26. 09. 2018. u 18:48 Bljesak.info/F

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrinjski je svladao Mladost Doboj Kakanj rezultatom 1:0 u susretu 11. kola Premijer lige BiH, a jedini gol na utakmici postigao je Nemanja Bilbija u 79. minuti.

Nemanja Bilbija je bio taj koji je najviše prijetio. Do kraja prvog dijela imao je dvije dobre šanse, ali je dva puta šutirao pored gola gostiju i na odmor se otišlo bez golova, a raspoloženi Bilbija imao je veliku šansu u 54. minuti kada je njegov udarac ovog puta uzdrmao vratnicu.

Bila je to utakmica u kojoj su domaći nogometaši dominirali 90 minuta, ali je obrana Mladosti uspješno rješavala situacije pred svojim vratima sve do 79. minute kada je iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora pogodio Bilbija. Bio je to osmi prvenstveni gol 27-godišnjeg igrača Zrinjskog.

Slobodan udarac dosuđen je nakon što je Diallo Lamin u skoku udario Dalibora Veselinovića, koji je u igru ušao u 60. minuti. Bile su to prve minute za srbijanskog napadača koji nakon tog starta nije mogao završiti utakmicu zbog posjekotine na licu.

Tatar ponovo junak, Sarajevo bolje od Širokog u derbiju

Sarajevo je svladalo Široki sa 1:0 u derbi susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Jedini pogodak na utakmici postigao je Benjamin Tatar u 30. minuti susreta.

Rezultati 11. kola nogometne BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine:

Tuzla: Tuzla City - Krupa 2:1
Gabela: Gošk - Čelik 0:0
Zvijezda 09 - Radnik 0:0
Sarajevo: Sarajevo - Široki Brijeg 1:0
Mostar: Zrinjski - Mladost 1:0
Sarajevo: Željezničar - Sloboda (20.30 sati)

 

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close