Recept za titulu

Baka uoči Mladosti: "Želimo samo biti što bolji iz utakmice u utakmicu"

"Pripremamo se normalno kao pred svaki drugi meč, s obzirom na ritam srijeda – subota, nemamo veliki prostor za intezivne treninge", kazao je Baka.
Sport / Nogomet | 25. 09. 2018. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prostorijama HŠK Zrinjski pred utakmicu 11.kola Premijer Lige koju će Plemići odigrati s Mladosti upriličena je redovita press konferencija na kojoj je na raspolaganju novinarima kao i obično bio trener domaće momčadi Blaž Slišković, prenosi sportsport.ba.

"Pripremamo se normalno kao pred svaki drugi meč, s obzirom na ritam srijeda – subota, nemamo veliki prostor za intezivne treninge. Pokušavamo ekipu održavati na fizičkoj razini. Ako uhvatimo prostora za taktičke treninge, uhvatimo. Prije svega cilj je osvježiti ekipu. Bilo je naporno zadnjih dana a nastavlja se u tom ritmu". - otpočeo je Slišković izlaganje.

"Mladost je na visokom nivou odigrala protiv Želje i i iz te utamice moramo izvući pouke da ih ne bi ni u jednom trenu eventualno podcijenili, ali mi vjerujemo u sebe i u svoju kvalitetu, te svoju formu koja ipak može biti na višoj razini. Od velike nam je važnosti ova utakmica jer nam idući ciklus nosi dosta utakmica kući. Pobjeda bi nam unijela dosta samopouzdanja. Dosta smo razgovarali nakon Bijeljine i uvjeren sam da momci razmišljaju samo o utakmici ispred nas, koncentrirani smo samo na idućeg protivnika i takvo razmišljanje će donijeti kvalitetan rezultat. Nismo opterećeni obranom titule,nismo opterećeni trenutnim prvim mjestom, mi želimo samo biti što bolji iz utakmice u utakmicu. Vjerujem da ćemo se takvim pristupom opet boriti za naslov".

"Mladost se jako digla, a osim kvalitete kojom raspolažu vidi se volja i htijenje u igri te ekipe. Ako se mi postavimo kao u Bijeljini mislim da možemo doći do pobjede. Respektiramo ih, po zadnjim rezultatima koje postižu vidi se kakvi su zapravo. U usponu su i ne možemo biti spokojni pred njihov dolazak pod Bijeli Brijeg".

"Imamo problema sa sastavom, ali ne kukamo za onim kojih nema. Naravno da nam je teško ali šta je tu je. Sada smo ostali bez Stojkića i Bekića, Jakovljević je kartoniran. To je sastavni dio ovog sporta, ne možete nikad predvidjeti kad će koga zadesiti ozljeda ili kartoni. Skoro osam, devet igrača nam je van stroja. Ipak, ovi koji su na raspolaganju mislim da su sposobni iznijeti ovaj dio sezone do kraja. Kukanja kao što rekoh nema, ovaj preostali kadar mora to iznijeti dok se ozlijeđeni i kartonirani ne vrate. Problemi su tu pred svaku utakmicu ali mi guramo dalje".

"Vratili su se Pezer i Bencun, Rustemović je tek počeo normano trenirati i sumnjam da će biti u konkurenciji za 18 pred Mladost. Promjena mora biti i bit će ih, pa ćemo pred samu utakmicu odlučiti tko će startati u prvih 11".

Kratko se Baka osvrnuo i na ždrijeb Kupa koji je Zrinjskom donio Krupu.

"Zadovoljni smo jer igramo kući, da nije neko dugo gostovanje a o njima ćemo razmišljati kad dođe vrijeme za to. Znamo da će ovdje doći s ambicijom, ali ambiciju imamo i mi da u Kupu napravimo nešto više jer smo prošlih godina ispadali, a uzimali titule, tako su se stvari poklopile. Stav kluba je da ove godine na oba fronta idemo dokle možemo. Da smo kompletni mogli bi govoriti dosta toga, čak i o završnici Kupa, ali s obzirom na stanje u ekipi vidjet ćemo sve šta nosi budućnost".

Nekoliko rečenica Slišković je posvetio i dosadašnjim rezultatima Premijer lige:

"Prvenstvo je zasad jako realno, odvojila su se 4 tima uz Slobodu koja se jako digla i osvaja bodoove. Čelik je također puno napredovao ali zna se koja su 4 kluba glavni pretendenti. Više sam očekivao od GOŠK-a. Zvijezda, Mladost, Tuzla City igraju toplo hladno, ali bit će neizvjesno i oko ostanka u Premijer ligi, možda još više nego u borbi za titulu".

Sinoćnji izbor Luke Modrića za najboljeg nogometaša svijeta ga je razveselio.

"Prezadovoljan sam što je jedan hrvatski igrač uopće došao u konkurenciju, kamoli to što je dobio Zlatnu loptu. Sam izbor mislim da je više nego zaslužen, logičan i realan. Nema packe na njegov odabir. Kao sportista sam razočaran odnosom Ronalda koji nije došao na dodjelu. Malo nekorektno s njegove strane, ali to već služi njemu na čast"

Utakmica između Zrinjskog i Mladosti igra se sutra u 17h na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Kopirati
Drag cursor here to close