Plemići minimalno slavili

Bilbija opet zabio za pobjedu Zrinjskog

Zrinjski slavio golom Bilbije, golijada Sarajeva s igračem više
Sport / Nogomet | 22. 09. 2018. u 18:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni prvak BiH Zrinjski svladao je u 10. kolu Premijer lige na gostovanju Radnik u Bijeljini rezultatom 0:1.

Iz prve šanse na utakmici gosti su stigli do gola. Pogriješio je Aleksić, Bekić se našao sam pred Lučićem, koji brani njegov udarac. Ipak, u nastavku akcije na pravom mjestu je Nemanja Bilbija koji pogađa za 0:1.

Radnik je u ostatku prvog poluvremena bila bolja ekipa. Imali su domaći nekoliko ozbiljnih prijetnji prema golu Mostaraca, ali do gola nisu uspjeli da dođu i na odmor se otišlo vodstvom 'Plemića' od 0:1.

Zrinjski bolje otvara drugo poluvrijeme. Bilbija je u 49. minuti u dobroj šansi, a u 56. minuti Toni Jović pogađa vratnicu nakon brze kontre.

Prijetio je i Radnik. Imali su domaći opasnih napada, ali su do kraja utakmice Mostarci su jako dobro zaustavili prilaze golu.

Blaž Slišković se svjesno odlučio za defanzivu. Uspio je na kraju Zrinjski sačuvati svoju mrežu i doći do pobjede od 0:1.

U Krupi smo gledali pravu golijadu u kojoj je Sarajevo protiv istoimenog domaćina slavilo 4:1 pobjedu. Gosti su poveli već u 7. minuti kada Tatar koristi lošu reakciju Krupine obrane.

Olakotna okolnost Sarajevo bilo je i isključenje Makitana u 24. minuti, a na odmor se otišlo s 2:0 prednosti gostiju nakon što je Karišik zatresao vlastitu mrežu, prenosi Goal.com.

Halilović je u 47. minuti donio novo povećanje prednosti gosiju, a četvrti gol Sarajeva, ujedno i prvijenac, zabija Šabanović u 68. minuti. Krupa je smanjila u 77. preko Nikodijevića.

Nakon nepunog desetog kola, prvo je Sarajevo s bodom i utakmicom više od Željezničara, a treći je Zrinjski s dva boda manje.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close