Pozitivan stav

Nenad i Igor: Priča koja je obilježila prošli gradski derbi

Gradski derbi počesto zna puniti naslovnice po nekim negativnijim konotacijama, no ova obiteljska priča koju su ispisali Nenad i Igor sigurno je jedna od ljepših priča ispričanih u mostarskim derbijima.
Sport / Nogomet | 05. 05. 2021. u 11:50 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iduća subota donijet će novi gradski derbi između Zrinjskog i Veleža. Utakmica je to koja uvijek sa sobom nosi posebnu težinu i tenziju, no u pravilu, na travnjaku se uvijek vodi žestoka ali fer i pravedna borba.

Posljednji put kada su se sučelila ova dva protivnika, po prvi put u povijesti gradskih derbija u stručnim stožerima obje ekipe stajali su otac i sin.

Nenad Melher već je treću sezonu trener golmana u mostarskom Veležu, dok je njegov sin Igor sve donedavno bio dugogodišnji trener u omladinskim kategorijama HŠK Zrinjski.

Kao što smo već napisali, Igor odnedavno ne obnaša dužnost u Plemićima, no prošli derbi iz listopada 2020. godine će osim po hat-tricku Nemanje Biblije ostati upamćen i po tome što su na suparničkim klupama kao treneri golmana sjedili otac i sin.

Naime, Feđa Kulaglić koji već godinama radi kao trener golmana u prvom timu, tada se oporavljao od korone, pa je njegovo mjesto zauzeo Igor. Bio je to divan dan za ovu mostarsku obitelj koja je iznjedrila tri sjajna golmana. Otac Nenad je svojevremeno čuvao mrežu u mostarskoj Lokomotivi i Zrinjskom, Igor također bio članom Plemića, a najmlađi Goran je bio dugogodišnji golman HFC Zrinjski, kao i futsal reprezentacije BiH.

Prošli put je više razloga za slavlje imao Igor i zbog pobjede i zbog sjajnih intervencija Ivana Brkića dok je Nenad u dva derbija iza toga, mogao biti zadovoljan činjenicom da njegov pulen Adnan Bobić nije primio gol.

Gradski derbi počesto zna puniti naslovnice po nekim negativnim konotacijama, no ova obiteljska priča koju su ispisali Nenad i Igor sigurno je jedna od ljepših priča ispričanih u mostarskim derbijima. Nadamo se da će i nakon idućeg, subotnjeg duela, glavna tema biti neka pozitivna priča.

Kopirati
Drag cursor here to close