Generalka

Zrinjski trijumfalan na Poljudu, Plemići zabili tri gola Hajduku

U posljednjoj provjeri pred početak sezone Zrinjski je svladao splitski Hajduk i to na Poljudu s 3:1.
Sport / Nogomet | 12. 07. 2021. u 22:44 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se radilo o prijateljskoj utakmici pobjeda Zrinjskog na Poljudu dobra je najava Plemića pred početak prvenstva. Budući da je ovo bila posljednja provjera pred prvenstva, obje ekipe nastupile su u skoro najjačim sastavima, a Mostarci su slavili s 3:1.

Zrinjski je poveo 2:0 s dva gola Nemanje Bilbije u samo pet minuta. Prvo je Bilbija pogodio glavom nakon ubačaja Josipa Ćorluke, da bi pet minuta kasnije povratnu loptu Karla Kamenara pospremio u gol. Golu je prethodila nerazumljiva greška Dimitrova koju je iskoristio Kamenar.

Pred kraj prvog dijela na 1:2 smanjio je Samuel Eduok udarcem s nekih 16 metara. Inače, bilo je to vrlo sadržajno prvo poluvrijeme u kojem su obje ekipe pogodile okvir gola, Hajduk preko Ljubičića, a Zrinjski preko Jakovljevića.
 
Drugo poluvrijeme nije bilo ni blizu tako sadržajno kao prvo, Hajduk je pokušavao doći do gola, a Zrinjski se dobro branio. Najbliži golu Splićani su bili pet minuta prije kraja kada je Vušković iz slobodnog udarca dobro pucao, no Luka Kukić odlično je obranio.
 
U zadnjoj minuti konačnih 3:1 postavio je Anes Mašić.
 
Inače, bila je ovo prva Hajdukova utakmica pred publikom nakon devet mjeseci, a vjerojatno zbog silnih ograničenja i odredbe da se na tribine može samo s potvrdom o cijepljenju ili uz test, na tribinama je bilo samo četiri tisuće gledatelja.
 
Za obje ekipe ovo je bila generalna proba pred početak lige. Hajduk u subotu gostuje kod Lokomotive, a Zrinjski u nedjelju na Pecari kod Širokog.
Kopirati
Drag cursor here to close