Marc Guiu

17-godišnjak u debiju osigurao tri boda za Barcelonu

U susretu 10. kola španjolskog nogometnog prvenstva Barcelona je pobijedila Athletic Bilbao sa 1-0.
Sport / Nogomet | 22. 10. 2023. u 23:47 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Strijelac jedinog gola bio je 17-godišnji Marc Guiu u 80. minuti utakmice, samo minutu nakon što je ušao u igru. Bio je to njegov debi iz snova za seniorsku momčad katalonskog velikana.

Barca je blizu gola bila i u 10. minuti, no Joao Felix nije iskoristio veliku šansu, pogodio je prečku. Četiri minute kasnije odličnu priliku je imao i Fermin Lopez, no Unai Simon je obranio njegov udarac.

Baskijski sastav je zaprijetio u 21. minuti, ali je Marc-Andre ter Stegen zaustavio udarac Inakija Williamsa. Isti je igrač pucao i u 44. minuti, no Barcin vratar je bio siguran.

U nastavku susreta za domaći sastav prilike su imali Felix u 58. minuti, Lamine Yamal u 64. minuti, te Joa Cancelo u 75. minuti, ali bez uspjeha. Pogodak smo konačno vidjeli u 80. minuti, Felix je asistirao, a Guiu zabio za 1-0.

Sažetak susreta OVDJE

Barcelona se ovom pobjedom vratila na treće mjesto sa 24 boda, jednim bodom manje od vodećeg dvojca Reala i Girone.

Podsjetimo, Real je u subotu odigrao 1-1 na gostovanju kod Seville, dok je Girona ranije u nedjelju porazila Almeriju sa 5-2, premda su gosti nakon 25 minuta igre vodili sa 2-0.

Već u trećoj minuti gosti su poveli, a pogodak je postigao Leo Baptistao. Brazilski napadač je u 25. minuti zabio i za 2-0, no Girona je u posljednjih osam minuta prvog dijela zabila tri gola okrenuvši rezultat. Strijelci su bili Ivan Martin (37) i Artem Dovbik (39, 44).

U nastavku susreta domaćin je zabio još dva gola, a strijelci su bili Savio (71) i Christian Stuani (85), piše Hina. GOLOVI

Villarreal i Deportivo Alaves su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 48. minuti golom Samua, a izjednačio je Gerard Moreno iz kaznenog udarca u 65. minuti.

U prvom nedjeljnom ogledu Rayo Vallecano je golom u sudačkoj nadoknadi na gostovanju pobijedio Las Palmas sa 1-0. Pogodak odluke zabio je Bebe iz kaznenog udarca u drugoj minuti nadoknade.

Jedanaesterac je imao i Las Palmas u 34. minuti, međutim Stole Dimitrevski je obranio udarac Munira El Haddadija.

Gosti su u četvrtoj minuti nadoknade ostali s igračem manje nakon što je isključen Oscar Valentino.

     
       Standings provided by Sofascore     
Kopirati
Drag cursor here to close