Odluka pada u petoj utakmici

Težak poraz Zvezde

"Mislim da smo zaslužili da se vratimo u seriju i da imamo priliku da igramo tu petu, odlučujuću utakmicu. Sve što sam pričao prije prve tri utakmice je uvijek isto kao i sada: požrtvovanost, želja na vrhunskom nivou" reći če Obradović
Sport / Košarka | 04. 06. 2022. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Finalna serija doigravanja u ABA ligi ide do maksimalne pete utakmice. Nakon što je Crvena Zvezda dobila prve dvije utakmice, Partizan je uzvratio. Posebno je sastav Željka Obradovića bio uvjerljiv u četvrtoj utakmici 112:84, koja je zbog kazni igrana sa puno manje gledatelja od kapaciteta dvorane.

Košarkaši Partizana su već nakon prvog poluvremena imali veliku prednost 68:43. Zahvaljujući ovom rezultatu igrači Partizana su ušli u povijest regionalnog košarkaškog takmičenja. Naime, postavili su rekord kao tim koji je dao najviše poena u jednom poluvremenu u utakmici play-offa ili utakmice završnog turnira.

Košarkaši Partizana su ovaj put pogodili deset trica, Avramović je ubacio 24 poena, Lessort 19. Sa druge strane košarkaši Crvene Zvezde su promašili 19 trica dok je najefikasniji bio Hollins sa 19 poena.

"Najvažnije je da je 2:2. U play offu je apsolutno nebitno s kojom razlikom pobjeđuješ, samo pobjeda i da ideš dalje. Mislim da smo zaslužili da se vratimo u seriju i da imamo priliku da igramo tu petu, odlučujuću utakmicu. Sve što sam pričao prije prve tri utakmice je uvijek isto kao i sada: požrtvovanost, želja na vrhunskom nivou. Večeras smo i napadački vrhunski igrali. Zvezda je imala prednost, a igrači s klupe preokrenuli, pre svih Lessort, Avramović, Zagorac, a onda i cijeli tim. Nastavili smo u istom ritmu do kraja. Želim da čestitam igračima, treba da skupimo snage, želje, morala da odigramo tu petu utakmicu kako treba," naglasio je Obradović.

" Izgubili smo kontrolu napada što nas je koštalo da iz jednog dijela utakmice pređemo na drugačiji način igre, što je predugo trajalo za ekipu koja je ušla u takvo samopouzdanje.Slabi smo bili i mekani, napravili su prednost i rezultat je na kraju bio takav kakav je bio. Apostrofirali smo cijele sezone da takmičenje završimo na prvom mjestu zbog toga da odlučujući meč igramo pred našim navijačima, nadam se da ćemo izvlačeći pouke iz ovog duela iz načina na koji se igralo, dođemo do onoga što želimo i osvojimo titulu" dodao je Radonjić

Kopirati
Drag cursor here to close