Nije zvanično ali će biti

Zubac ostaje u Clippersima

Clippersi su odustali od timske opcije s kojom su mogli zadržati Zupca iduću sezonu za 7,5 milijuna dolara, sve kako bi napravili prostor za novi ugovor.
Sport / Košarka | 29. 06. 2022. u 00:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok s hrvatskom reprezentacijom iščekuje gostovanje u Stožicama kod Slovenije, pa onda i Finske u Rijeci, Ivica Zubac (25) potpisao je novi ugovor s LA Clippersima.

Hrvatski centar dogovorio se s klubom iz Los Angelesa iduće tri godine za što će dobiti 33 milijuna dolara, javio je ESPN-ov Adrian Wojnarowski. Clippersi su odustali od timske opcije s kojom su mogli zadržati Zupca iduću sezonu za 7,5 milijuna dolara, sve kako bi napravili prostor za novi ugovor.

Jasno, razlog je uloga koju je Zubac imao u prošloj sezoni, najboljoj u karijeri. Čitlučanin je po utakmici isporučivao 10,3 koša uz 8,5 skokova za 24 i pol minute na parketu. Iako nije zvanično, treba reći kako su Zupca protekle sezone hvalili i suigrači i uprava Clippersa, on je sam izrazio želju da ostane.

Jedna od mogućnosti koje su se pojavile bila je i ona da Clippersi dopuste Zupcu da postane slobodan igrač pa naknadno potpišu s njim višegodišnji ugovor. Prema pravilima kolektivnog ugovora Zubac ima pravo na maksimalno 61 milijun za četiri godine.

Zubac uživa veliko povjerenje trenera Clippersa Tyronn Luea, a uskoro će dobiti i pojačanje u ekipi jer je sve dogovoreno da sjajni razigravač John Wall potpiše ugovor s klubom iz Los Angelesa.

 

Kopirati
Drag cursor here to close