Young i Bogdanović okrenuli Cavse

Clippersi i Zubac bez play offa

Sport / Košarka | 16. 04. 2022. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tjedan u kojem su se igrale utakmice play in-a je završen. Poznati su svi sudionici play offa u kojem neće biti niti jednog od dva kluba iz Los Angelesa. Što je veliko iznenađenje, neugodno. Lakersi su otpali još u regularnom dijelu, a Clippersi upisali dva poraza u play-inu. New Orleans Pelicansi su bili bolji u dvije utakmice. Pelicansi koji su sezonu počeli katastrofalno (1-15) međutim, na kraju su uspjeli napraviti pravi mali podvig. U drugoj utakmici kontra Clippersa posao je olakšala činjenica da Paul George nije igrao zbog korona virusa.

Brandon Ingram postigao je 30 poena, a Pelicansi su se nakon zaostatka od 13 poena u četvrtoj četvrtini uspjeli vratiti kako bi sredili iscrpljene Los Angeles Clipperse sa 105:101 za to posljednje osmo mjesto na Zapadu.

"Ovo je velika pobjeda, u utakmici punoj uspona i padova. Međutim, pokazali smo svoj mentalite, tu smo i nastavljamo se boriti" poručio je trener Pelicansa Willie Green koji su ponovo u play offu nakon sezone 2017/18. Pelicansa koji su cijeli sezonu igrali bez najveće zvijezde, Ziona Williamsona zbog ozljede stopala. CJ McCollum dodao je 19 poena, a Larry Nance Jr. 14 poena i 16 skokova za pobjedničku momčad, koji će u prvom kolu igrati protiv prvih nositelja Phoenix Sunsa.

Ivica Zubac ja na parketu proveo 13 minuta i ubacio osam poena uz četiri skoka.Marcus Morris je upisao 27 poena i devet skokova, Reggie Jackson je dodao 27 poena uz osam asista. Kako je Pelicansima nedostajao Zion, tako je Clippersima ove sezone falio Kawhi Leonard.

Video: New Orleans Pelicans vs LA Clippers

Atalanta Hawksi su doigravanje izborili velikim preokretom u drugom dijelu protiv Cavaliersa u Clevelandu. Domaćin je odlično otvorio utakmicu i u uvodnim minutama se činilo kao da će pregaziti Hawkse, ali oni su uspjeli održati pristojan rezultat, a onda u drugom poluvremenu stisnuli i na kraju preokrenuli sve i slavili sa 107:101.

Video: Atlanta Hawks vs Cleveland Cavaliers

Trae Young je zaključio utakmicu sa 38 poena i devet asistencija, dok je  Bogan Bogranović upisao 19 poena i pet skokova. U redovima domaćina najbolji je bio Lauri Markkanen sa 26 poena i osam skokova, a slijedi ga Darius Garland koji je ubacio 21 i upisao devet asistencija. Bez obzira na poraz, trener Cavsa J. B. Bickerstaff vjeruje u ovo momčad:

"Idemo u pravom smjeru, sigurno. Puno smo postigli ove godine. Sjetite se kako su stvari izgledale na početku."

Kopirati
Drag cursor here to close