Dani općine Jajce

'Zmajići' najbolji u Jajcu, Teletović MVP, Kordić najbolji strijelac

Turnir koji je odigran u Jajcu u sklopu obilježavanja "Dana općine Jajce''
Sport / Košarka | 21. 02. 2022. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši U-14 reprezentacije BiH osvojili 7. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada, turnir koji je odigran u Jajcu u sklopu obilježavanja "Dana općine Jajce'', nakon što su u finalnom susretu pobijedili momčad KK 'Budućnost' Bijeljina rezultatom 72:47 te tako prvi put osvojili trofej.

U utakmici za treće mjesto KK 'Cerak' iz Beograda pobijedili su ekipu KK 'Sava' Beograd rezultatom 64:34 u jednoj sjajnoj utakmici, dok je peto mjesto na ovogodišnjem turniru zauzela je ekipa KK 'Realway' Sarajevo savladavši selekciju ŠK 'Dražen Petrović' Šibenik rezultatom 69:57.

Za najkorisnijeg igrača turnira, popularnog MVPa proglašen je Benjamin Teletović, sin proslavljenog bh. reprezentativca Mirza Teletović i član U-14 reprezentacije BiH.

Najbolji strijelac turnira s najviše postignutih poena bio je Benjamin Kordić iz ekipe 'Budućnost' Bijeljina s prosjekom od 17,75 poena dok je drugi najbolji strijelac bio Imran Subašić iz ekipe 'Realway' Sarajevo s prosjekom od 17,6 poena.

U protekla tri dana odigrano je 13 utakmica, a preko 100 talentiranih dječaka pokazali su svoje košarkaške sposobnosti i umijeća.

''Turnir je kao i proteklih godina protekao u najboljem redu te opravdao sva očekivanja. Jajce je prethodna tri dana bilo domaćin mladim i talentiranim košarkašima koji su pokazali svoje umijeće na visokom nivou. Drago nam je što smo 7. put uzastopno uspješno priredili ovaj turnir kao poklon našem kraljevskom gradu za njegov dan. Čestitamo svim sudionicima turnira, a posebno onima koji su zasluženo osvojili pehare i medalje. Isto tako želimo se zahvaliti svima onima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj turnir održi u našem gradu'', navode iz Organizacijskog odbora.

Turnir je uspješno organizirao KK "Vodopad", a generalni pokrovitelj bila je Općina Jajce na čijem je čelu Edin Hozan.

Kopirati
Drag cursor here to close