Jednoglasna odluka

Zeleno svijetlo, ekipa iz Dubaija dolazi u Euroligu

Nova uprava Eurolige na čelu s predsjednikom Dejanom Bodirogom smatra da se ova prilika za proširenje natjecanja na Ujedinjene Arapske Emirate ne smije propustiti.
Sport / Košarka | 28. 11. 2023. u 10:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Baš poput čelnika IO NS BiH, tako su i vlasnici Eurolige jednoglasno izglasali odluku o priključivanju kluba iz Dubaija u najjače europsko košarkaško natjecanje. Ovo je bio prvi bitan, prvi važan korak, ali morat će se još puno toga dogovoriti kako bi Dubai osim momčadi osigurao i financijska sredstva za Euroligu.

Za sada je, međutim, već počeo s radom juniorski tim koji će sudjelovati u ABA ligi, a ljudi koji vode projekt ulaska reprezentacije UAE u Euroligu njime pripremaju teren za formiranje seniorske momčadi i postepeni ulazak u europsku elitu…

Dubai neće u Euroligu ući sljedeće sezone, ulazak se očekuje u sezoni 2025./26. Nova uprava Eurolige na čelu s predsjednikom Dejanom Bodirogom smatra da se ova prilika za proširenje natjecanja na Ujedinjene Arapske Emirate ne smije propustiti.

Kao što je poznato, mlada ekipa Dubaija je već upisala tri nastupa u juniorskoj ABA ligi. Falcons Academy Dubai je igrao na prvom turniru
gdje je upisao dva poraza i pobjedu. Crvena Zvezda i Borac su bili bolji dok su u trećem susretu Falconsi slavili protiv SC Derbyja 77:69.

Euroliga ima 18 članova. Barcelona, Real, Baskonia, Olympiacos, Panathinaikos, Maccabi, Efes, Fenerbahče, Milano, Žalgiris, Bayern i ASVEL imaju dugogodišnje licence, a jednogodišnje su dobili Monaco, Valencia, ALBA, Virtus, Partizan i Crvena zvezda.

Kopirati
Drag cursor here to close