Denver ipak drugi na Zapadu

Završen regularni dio sezone, Bostonu jedinica

Za početak će Celticsi pričekati rasplet u play in-u kako bi saznali ime svog protivnika. Tamo se sastaju Atlanta Hawks - Chicago Bulls i Philadelphia - Miami.
Sport / Košarka | 15. 04. 2024. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Završen je regularni dio sezone u NBA ligi. Oklahoma na Zapadu i Boston na Istoku su napravili najbolji posao. Boston je ekipa s najboljim omjerom lige (64-18), pa će naravno do kraja imati prednost domaćeg parketa.

Za početak će Celticsi pričekati rasplet u play in-u kako bi saznali ime svog protivnika. Tamo se sastaju Atlanta Hawks - Chicago Bulls i Philadelphia - Miami. U redu stoje i New Knicksi koji su na kraju sjajni drugi na istoku.

New York je posljednjeg dana regularnog dijela u svom Madison Square savladao Bullse 120:119 nakon produžetka, pa su završili ispred Milwaukee Bucksa koji su poraženi u Orlandu sa 113:88. Najbolji igrač Knicksa bio je Jalen Brunson s 40 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Donte DiVincenzo je za pobjednike ubacio 25 koševa. Josh Hart je imao 12 poena i 10 skokova. Bojan Bogdanović je za 18 minuta ubacio 13 poena. DeMar DeRozan je s 30 poena bio najbolji strijelac Bullsa, ali je promašio potencijalan šut za pobjedu pri kraju produžetka. Nikola Vučević je spojio 29 poena i 11 skokova, a Coby White je dodao 26 poena.

Tako će pobjednik play-in dvoboja Philadelphia - Miami u prvom krugu doigravanju ići na New York Knickse, a poraženi će razigravati protiv pobjednika susreta Chicago - Atlanta za poziciju 8. nositelja i obračun s Boston Celticsima u prvoj rundi. Na Istoku su dva para već kompletirana. To su Milwaukee (3) - Indiana (6) i Cleveland (4) - Orlando (5).

Phoenix Suns Jusufa Nurkića su dobili Minnesotu 126:105, Nurkić je na kraju uspio ubaciti osam poena uz šest skokova, ali ono što je za Sunse najvažnije oni su ti posljednji šesti koji idu izravno u play off.

Sunse je predvodio Bradley Beal s 36 poena i uveo ih u doigravanje, jer su Los Angeles Lakersi svladali New Orleans Pelicanse sa 124:108. Briljirao je LeBron James s 28 poena, 17 asistencija i 11 skokova. Anthony Davis je imao 30 poena i 11 skokova.

To je ispala uvertira za play in obračun koji će biti odigran u istoj dvorani u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu. Pobjednik tog susreta će zauzeti poziciju sedmog nositelja na Zapadu i u prvom krugu doigravanja igrati protiv branitelja naslova, Denver Nuggetsa.

Poraženi će morati u borbu za poziciju osmog nositelja protiv pobjednika dvoboja devetoplasiranog Sacramenta i desetoplasiranih Golden State Warriorsa, koji su sezonu zaključili domaćom pobjedom 123:116 protiv Utah Jazza.

Dario Šarić je za pobjednike ubacio 12 poena uz pet skokova, jednu asistenciju i jednu blokadu za 12 i pol minuta. Kod Jazza je u početnoj petorci bio Luka Šamanić, a za gotovo 29 minuta u igri je došao do 14 poena, pet skokova, dvije asistencije i jedne ukradene lopte, ali je imao čak sedam izgubljenih lopti. Ekipa koja osvoji poziciju osmog nositelja u prvom krugu doigravanje ide na Oklahoma City Thunder.

Dva su para prvog kruga doigravanja poznata u Zapadnoj konferenciji: Minnesota (3) - Phoenix (6) i LA Clippers (4) - Dallas (5).

Kopirati
Drag cursor here to close