Dončić ne može sam

Warriorsi pripremili metlu za Mavse

Posljednju priliku za preokret Mavsi su kreirali tricom Dinwiddieja kojom su se primakli na 104:99 1:15 minuta prije kraja, ali u sljedećem napadu gosti su odgovorili tricom Jordana Poolea kojom je susret bio odlučen.
Sport / Košarka | 23. 05. 2022. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Dončić igra odlično ali jednostavno ne može sam protiv Golden State Warriorsa. U trećoj utakmici finala Zapada upisao je 40 poena, 11 skokova i tri asistencije za nešto više od 40 minuta na parketu, što je fenomenalna statistika, ali opet to nije nije bilo dovoljno Mavsima. Warriorsi su na krilima Stepha Curryja (31 poen) i Andrewa Wigginsa 27 slavili 100:109 pa je ono što bi se reklo metla iza vrata Dallasa.

"Sviđa mi se situacija u kojoj se nalazimo. U Dallas smo doputovali nakon dvije vezane pobjede i morali smo iskoristiti tu pozitivnu energiju. Zadovoljan sam kako smo ušli u utakmicu i naravno što smo pobjedili" reći će coach Golden State, Steve Kerr.

Košarkaši Golden Statea puno su bolje otvorili susret te već na startu pobjegli na 12 poena prednosti, no Dallas se vratio do kraja uvodne četvrtine i stigao na svega -3. U drugoj četvrtini su Dončić i društvo napravili potpuni preokret i u jednom trenutku poveli s devet razlike, no poluvrijeme je ipak pripalo gostima koji su na odmor otišli s minimalnih +1

U jednom dijelu treće četvrtine Warriorsi su pobjegli na +14 i stečenu prednost do kraja utakmice nisu ispuštali. Posljednju priliku za preokret Mavsi su kreirali tricom Dinwiddieja kojom su se primakli na 104:99 1:15 minuta prije kraja, ali u sljedećem napadu gosti su odgovorili tricom Jordana Poolea kojom je susret bio odlučen.

Domaći košarkaši su imali užasan šut za tri poena, 13/45. Dinwiddie je šutirao 4/10, Reggie Bullock i Maxi Kleber kombinirano 0/12. Dončića su kod Dallasa pratili Spencer Dinwiddie s 26 i Jalen Brunson s 20 poena.

Finale Zapada
Dallas - Golden State 100:109 (0:3)

Kopirati
Drag cursor here to close