Bogdanović skroman, Nurkić solidan

VIDEO I Tučnjava u Houstonu

Zanimljivo, cijelo vrijeme se moglo vidjeti kako su pojedini igrači jedne i druge ekipe potpuno nezainteresirani za ono što se događa. Što je također pomalo neobično.
Sport / Košarka | 22. 03. 2024. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žestok obračun, ali baš žestok imali smo na parketu dvorane Toyota Centar u Houstonu. Šest minuta prije kraja treće četvrtine Demar DeRozan je izašao na centar igrališta kako bi srušio Jalean Greena.

Takav prekršaj u tom trenutku? Potpuno bespotrebno. I dok je igrač Houstona ležao na parketu ostali su krenuli u obračun.

U gužvu je odmah uskočio Dillon Brooks koji je krenuo na DeRozana Na teren su uletjeli treneri obje ekipe i pokušali ih razdvojiti. Međutim, neuspješno. Uspjelo je to tek Torreyu Craigu koji je pritom oborio Brooksa na parket. Uslijedio je novi sukob pa je uslijedilo razdvajanje Brooksa i Craiga.

Zanimljivo, cijelo vrijeme se moglo vidjeti kako su pojedini igrači jedne i druge ekipe potpuno nezainteresirani za ono što se događa. Što je također pomalo neobično. Na kraju su DeRozan i Brooks isključeni, utakmica je nastavljena. Jalen Green je ubacio 26 poena, Dillon Brooks 23 prije nego što je isključen. Houston je slavio 127:117.

Video: Houston - Chicago gužva 

To je sedma pobjeda zaredom Rocketsa koji su sve bliži mjestu koje vodi u play in. Ovo je najduži niz Rocketsa od 2021. godine. Igrači s klupe Houstona su odradili sjajan posao u ovoj utakmici. Ubacili su 49 poena. Ayo Dosunmu bio je najbolji kod Bullsa s 35 poena.

Denver Nuggets su sinoć kod kuće 113:100 svladali New York Knickse Bojana Bogdanovića koji je imao slabu večer. Denver je do pobjede predvodio Nikola Jokić s triple-double učinkom od 30 koševa, 14 skokova i 11 asistencija. Za Jokića je to sedmi triple-double u zadnjih 15 utakmica i 22. u sezoni.

Najbolji strijelac pobjedničke momčadi bio je Michael Porter Jr. s 31 poenom. Nuggetsi s omjerom pobjeda i poraza 49-21 sada su izjednačeni u borbi za prvo mjesto u Zapadnoj konferenciji s Oklahoma City Thunderom (48-20). Kod Knicksa (41-28), kojima je prekinut niz od četiri pobjede pa su pali na peto mjesto u Istočnoj konferenciji iza Orlando Magica (42-28), najbolji je bio Jalen Brunson s 26 poena i devet asistencija.

New York je tri utakmice ispred Miami Heata i Philadelphia 76ersa, koji su izjednačeni za sedmo mjesto na Istoku i prva dva nositelja u play-in turniru. Isaiah Hartenstein postigao je rekord karijere od 20 poena, dok je Alec Burks imao 18 poena. Bogdanović je odigrao 14:22 minute za New York i uz šut 1/5 iz igre (1/2 trice) ubacio je tri koša uz jedan skok i dvije asistencije.

Devin Booker postigao je s 30 poena i vodio Phoenix Sunse do pobjede 128-115 nad gostujućim Atlanta Hawksima. Eric Gordon je ubacio 21 koš za Phoenix kojem je ovo šesta pobjeda u zadnjih devet utakmica. Kevin Durant dodao je 19 poena. Phoenix (41-29) je na sedmom mjestu u Zapadnoj konferenciji s Dallas Mavericksima koji imaju isti omjer i imaju prednost u borbi za posljednje automatsko mjesto u doigravanju. Nurkić je na deset skokova dodao sedam poena.

Rezultati:
Orlando Magic - New Orleans Pelicans 121:106
Washington Wiazrds - Sacramento Kings 109:102
Houston Rockets - Chicago Bulls 127:117
Milwaukee Bucks - Brooklyn Nets 115:108
Dallas Mavs - Utah Jazz 113:97
Denver Nuggets - New York Knicks 113:100
Phoenix Suns - Atlanta Hawks 128:115

Kopirati
Drag cursor here to close