Počeo NBA All Star vikend

VIDEO I Team Jalen slavio, Bennedict Mathurin MVP

Bek Indiana Pacersa Bennedict Mathurin proglašen je MVP-jem nakon što je postigao 22 poena u dvije utakmice, uključujući 18 u pobjedi Team Jalena 40:35 protiv Teama Tamike.
Sport / Košarka | 17. 02. 2024. u 11:03

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Team Jalen pobijedio je Team Detlef s 26:13 u petak u finalu Rising Stars Challenge, mini turnira na kojem sudjeluju najbolji mladi igrači NBA lige i najveće zvijezde razvojne G-League na All-Star vikendu u Indianapolisu.

Pobjednički koš za Team Jalen, kojeg je birao Jalen Rose, zabio je igrač Oklahoma City Thundera Jalen Williams. Bek Indiana Pacersa Bennedict Mathurin proglašen je MVP-jem nakon što je postigao 22 poena u dvije utakmice, uključujući 18 u pobjedi Team Jalena 40:35 protiv Tima Tamike, koji je birala WNBA legenda Tamika Catchings, u polufinalu.

U finalu je centar Dallas Mavericksa Derek Lively II bio najbolji strijelac Tima Jalen sa šest poena, dok su Williams i Jordan Hawkins (New Orleans Pelicans) svaki ubacili po pet poena. Košarkaš Indiana Pacersa Oscar Tshiebwe postigao je osam poena za Tim Detlef, ekipu G-League koju je vodio Detlef Schrempf, u finalu.

Team Detlef svladao je u drugom polufinalu s 41:36 Tim Pau, pod vodstvom Paua Gasola koji je smatran favoritom ovog natjecanja i za koji je igrao zvijezda San Antonio Spursa Victor Wembanyama. Bek G lige Mac McClung, prvak natjecanja u zakucavanju (NBA Slam Dunk) prošle godine, zabio je 12 poena za pobjedničku ekipu.

Video: Rising Stars Challenge

Prije utakmica Rising Stars Challengea, odigran je i Celebrity Game. Jednu ekipu je vodio Shannon Sharpe bivši NFL igrač, trostruki osvajač Super Bowla, za drugu je bio zadužen Stephen A. Smith, novinar, komentator ESPN-a.

Za Team Shannon su igrali Micah Parsons (NFL igrač), Conor Daly (vozač utrka), Quincy Isaiah, Dylan Wang (glumci), Kanađanka Lilly Singh (youtuber), košarkašica Jewell Loyd, dok su na drugoj strani bili Jennifer Hudson, posebno razigrani Gianmarco Tamberi (skakač u vis), Metta Sandiford-Artest (bivši košarkaš), AJ McLean (pjevač), Kwame Onwuachi (chef). Micah Parsons je ubacio čak 37 poena dok je njegov team slavio 100:91. NFL igrač C. J. Stroud je u poraženoj ekipi uspio postići 31 poen.

Video: All Star Celebrity
Kopirati
Drag cursor here to close