Na utakmici Sacramenta i Golden Statea

VIDEO I Green nagazio Sabonisa pa isključen

Green je rekao da su mu suci kao razlog za isključenje naveli to što ga je "nagazio prejako" te istaknuo da je to bila druga utakmica zaredom na kojoj su ga zgrabili za nogu.
Sport / Košarka | 18. 04. 2023. u 16:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam minuta prije kraja utakmice Kingsi su bili u napadu. Monk je promašio šut lopta je završila u rukama Curryja, ali je u duelu Draymonda Greena i Domantasa Sabonisa, Litvanac završio na parketu. Bilo je vidljivo kako je Domantas uhvatio rukama za nogu igrača Warriorsa, ovaj je uzvratio nagazivši Litvanca.

Sabonis je ostao ležati previjajući se u bolovima, a suci su zaustavili igru. Sabonisu su zbog hvatanja za nogu dali tehničku, a Greenu zbog gaženja nesportski prekršaj druge kategorije, koji znači automatsko isključenje. Dok je Green napuštao parket usput je provocirao domaće navijače. Sabonis je nastavio utakmicu i pomogao Kingsima da dođu do pobjede, a zatim je otišao na snimanje rebara i pluća kako bi se ustanovilo je li Green napravio kakvu štetu. U intervjuu na parketu nakon utakmice rekao je da ništa ne zamjera suparniku.

"Borili smo se za skok i pali jedan na drugoga. Događa se, to je košarka, idemo dalje. Ovo je doigravanje. Pogledajte navijače. Tu smo da se borimo. Svaki put kad izađemo na parket, dat ćemo sve za suigrače i klub", rekao je Sabonis.

Green je rekao da su mu suci kao razlog za isključenje naveli to što ga je "nagazio prejako" te istaknuo da je to bila druga utakmica zaredom na kojoj su ga zgrabili za nogu. "Morao sam negdje staviti stopalo, a nisam tako fleksibilan da ga sasvim prekoračim", objasnio je.

Video: Duel Sabonisa i Greena 

Ipak, NBA liga će razmotriti slučaj i procijeniti je li isključenje bilo prestrogo, što bi Greena barem spasilo od plaćanja kazne, ili možda treba veteranu Warriorsa odrediti i dodatnu kaznu u obliku suspenzije. Naravno da je sporni trenutak iz Sacramento bio dobrim dijelom tema u studija TNT u kojem su standarno Kenny Smith, Shaquille O‘ Neal, Charles Barkley.

"Neću sjediti tu i biti licemjer, učinio bih istu stvar. Nemoj me hvatati, što bih drugo trebao učiniti? Ako samo ostanem na mjestu i onda pokušam otrčati nazad, past ću. Je li to bila prljava igra? Naravno da je bila prljava igra... Samo me nemoj zgrabiti i to se ne bi dogodilo" pojasnio je O‘ Neal.

Kopirati
Drag cursor here to close