Problemi za Mephis i Milwaukee

VIDEO I Lakersi i Clippersi napravili break, ozlijedili se Giannis, Morant i Herro

Treba uzeti obzir da je Giannis Antetokounmpo završio u svlačionici nakon sedam minuta igre. Vratio se iz svlačionice, igrao u drugoj ali više nije mogao. Problem je s ozljedom leđa.
Sport / Košarka | 17. 04. 2023. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri breaka u četiri utakmice. Dva breaka klubova iz Los Angelesa koja bi mogla dobrim dijelom odrediti sudbinu međusobnih duela Memmphisa i Lakersa odnosno Phoenixa i Clippersa. Miami je u gostima savladao Milwaukee i također došao do prednost uz podatak da su Bucksi primili 130 poena.

Memphis je ove sezone bio sjajan na svom parketu, poraženi su samo šest puta, međutim, već na startu su Lakersi uspjeli uzdrmati svoje protivnike. Čovjek koji ima skromno play off iskustvo Rui Hachimura je bio jedan od junaka pobjede Lakersa. Ubacio je 29 poena, 21 u drugom dijelu. promašio je samo jednu loptu od devet, pogodio je svih pet trica u drugom poluvremenu.

Video: Ozljeda Ja Moranta.

Lakersi su imali trojicu preko dvadeset poena i u takvoj situaciji Memphis nije imao prevelike šanse. LeBron je postigao 21 poen, Davis 22, odličan je bio Austin Reaves s 23. Usput, Lakersi su pogodili 16 trica što nije malo, pa kranjih 112:128 ne iznenađuje. Posebno kada se zna da je Ja Morant, najveća uzdanica Memphisa morao napustiti parket zbog ozljede ruke u četvrtoj četvrtini. Do tada je uspio postići 18 poena. Naslijedili su ga Jaren Jackson Jr (31 poen), Desmond Bane (22 poena).

Video: Bucks - Heat 

Kawhi Leonard odveo je s 38 poena, pet skokova i pet asistencija Los Angeles Clipperse do 1:0 vodstva u seriji s Phoenix Sunsima. Dobar nastup u redovima gostujuće momčadi, koja je slavila sa 110:115, imao je i Ivica Zubac koji je za pola sata na parketu upisao novi double-double s 12 poena i 15 skokova.

Kod Sunsa je najraspoloženiji bio Kevin Durant kojeg je jedan skok dijelio do triple-double učinka, stao je na 27 poena, 9 skokova i 11 asista, dok je njegov suigrač Devin Booker upisao 26 poena.

Russell Westbrook imao je očajnu šutersku večer te je realizirao samo tri od 19 pokušaja iz igre, no u posljednjih 30 sekundi je ubacio dva bitna bacanja, a potom i blokirao Bookerov pokušaj na drugoj strani.

Navijači Milwaukee Bucksa nisu baš očekivali ovakav start play offa. Izgubili su kući od Miamia, jo jedne momčadi koja je igrala play in, uz to gosti su ubacili 130 poena. Međutim, treba uzeti obzir da je Giannis Antetokounmpo završio u svlačionici nakon sedam minuta igre. Vratio se iz svlačionice, igrao u drugoj ali više nije mogao. Problem je s ozljedom leđa.

Video: Trenutak kada se ozlijedio Giannis Antetokounmpo

U tom periodu, do poluvremena, ozljedio se i Tyler Herro na drugoj strani. Kod njega je stradala ruka i po svemu sudeći play off je završen za njega

Video: Trenutak kada se Herro ozlijedio 

Buttler odličan kod Miamija 35 poena, 11 skokova, Adebayo 22 poena, 9 skokova, Kevin Love i Gabe Vincent su pogodili po četiri trice. U poraženj momčadi Khris Middleton poena, Bobby Portis 21. Bucksi su uspjeli pogoditi samo 11 trica, promašili su ih čak 34.

Do vodstva u doigravanju u noći s nedjelje na ponedjeljak stigli su i Denver Nuggetsi koji su u Ball Areni uvjerljivo porazili Minnesotu sa 109:80. Jamal Murray upisao je 24 poena uz osam skokova i osam asistencija. Nikola Jokić dodao je 13 poena i 14 skokova za 29 minuta na parketu, dok je kod Timberwolvesa prvi strijelac s 18 poena bio Anthony Edwards.

Istočna konferencija:
Milwaukee Bucks - Miami Heat 117:130 (0:1)
Zapadna konferencija:
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolwes 109:90 (1:0)
Phoenix Suns - LA Clippers 110:115 (0:1)
Memphis Grizlies - LA Lakers 112:128 (0:1)

Kopirati
Drag cursor here to close