Prvi krug play offa

VIDEO I Odlična partija Zupca, Clippersi razbili Dallas

Pelicansi su imali posljednji napad 14 sekundi prije kraja. McCollum je skoro izgubio loptu, probao je iz očaja, nije pogodio. Oklahoma je slavila 94:92.
Sport / Košarka | 22. 04. 2024. u 08:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ivica Zubac i Los Angeles Clippersi odnijeli su pobjedu u prvoj utakmici NBA play offa.. Na svom parketu su neočekivano lagano savladali Dallas 109:97. James Harden i Ivica Zubac su odradili sjajan posao kroz pick-and-roll. Harden je ubacio 28 poena, Zubac je na 20 poena dodao još i 15 skokova.

Paul George je također bio odličan s 22 poena. Clippersi su pogodili 18 trica, Harden sam šest. Na drugoj strani Dallas je imao Luku Dončića i Kyrie Irvinga. Prvi je postigao 33 poena, drugi dva manje, ostali su nevidljivi.

Nakon poluvremena Clippersi su vodili 56:30, na kraju treće bilo je 87:64. Na kraju je gledajući kretanje rezultate poraz Mavsa i ublažen. Zubac je u na polovini četvrte četvrtine imao manji konflikt s Maxijem Kleberom. Zaradio je tehničku, pa nesportsku, pomoglo je to Mavsima ali tek neznatno

Video: Clippers - Dallas 

Ništa bolje se nisu proveli Indiana Pacersi protiv Milwaukee Bucksa. Prvo ime Bucksa je bio Damian Lillard s 35 poena, dok su Khris Middleton (23 poena, 10 skokova) i Bobby Portis (15 poena, 11 skokova) upisali double-double. Kod Pacersa, najbolji pojedinac bio je Pascal Siakam s 36 poena i 13 skokova. Sigurno da je krajnjih

109:94 pomalo iznenađujuće s obzirom na to da su Bucksi bez Antetokounmpa. Indiana je već na poluvremenu imala zaostatak od 27 poena.

Boston je u reprizi prošlosezonskog finala Istočne konferencije veliki favorit, a jedan od razloga je što za ekipu s Floride ne može zbog ozljede igrati najbolji njihov igrač Jimmy Butler. Na poluvremenu je Boston imao 15 poena razlike, a svaka dvojba nestala je tijekom treće četvrtine. Uoči posljednjih 12 minuta susreta Boston je imao čak 32 poena prednosti.

Jayson Tatum je s 23 poena bio prvi strijelac Bostona, a triple-double je upotpunio s po deset skokova i asistencija. Derrick White je dodao 20 poena, Kristaps Porzingis 18, a Jaylen Brown 17 uz osam skokova. Najbolji je u gostujućem sastavu bio Bam Adebayo s 24 poena i šest skokova.
Celticsi su slavili 114:94.

Najviše uzbuđenja ponudio je prvi susret Oklahome i New Orleansa. Gost su promašili tri trice u samom finišu. Nance Jr. je naletio na blokadu Holmgrena, Shai Gilgeous-Alexander je poentirao pod prekršajem. McCollum vraća Pelicanse na -1, pa pravi prekršaj nad Holmgrenom. Ovaj je pogodio jedno od dva bacanja, Pelicansi su imali posljednji napad 14 sekundi prije kraja. McCollum je skoro izgubio loptu, probao je iz očaja, nije pogodio. Oklahoma je slavila 94:92.

Video: Oklahoma - New Orleans 

Shai Gilgeous-Alexander je bio prvi strijelac pobjedničkog sastava s 28 poena, Jalen Williams je stao na 19, dok je Chet Holmgren na 15 poena dodao 10 skokova. Kod Pelicansa Trey Murphy 21 poen, CJ McCollum 20, ali uz šut iz igre 9/22.

Kopirati
Drag cursor here to close