Cavsi obranom uništili Orlando

VIDEO I Bogdanović i Knicksi poveli protiv Sixersa

Dobar je bio i Bojan Bogdanović koji je na parketu proveo 25 minuta za vrijeme kojih je ubacio 13 poena (šut 4/13, trice 3/6) te imao sedam skokova i jednu asistenciju
Sport / Košarka | 21. 04. 2024. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knicksi su se odlučili za "staru foru". Oprobani recept u kojem će najboljeg igrača ili dvojicu protivničke ekipe jednostavno pustiti, a ostali probati zaustaviti. I uspjeli su. Joel Embiid je postigao 29 poena, Tyrese Maxey 33, ostatak ekipe svega 42 poena.

New York je dobio prvu utakmicu protiv Sixersa 111:104 za početno
vodstvo u seriji. Ovdje treba dodati podatak da je Embiid šutirao 8/22, Maxey 14/26. Ipak, ne treba zaboraviti kako je u drugoj četvrtini Embiid morao van terena se činilo da je ponovno ozlijedio svoje kirurški popravljeno lijevo koljeno pri zakucavanju.

Na sreću nije, vratio se, ali košarkaši Philadelphije nisu uspjeli zaustaviti Josha Harta koji je pogodio neke važne trice u četvrtoj četvrtini. I nije samo Hart. Na njegove dvije, došla je jedna Anunobyja, pa je New York otišao na 107:100 minutu prije kraja. Jalen Brunson je također vukao Knickse, 22 poena.

Miles McBride ugodno iznenađenje, samo poen manje od Brunsona i Harta. Dobar je bio i Bojan Bogdanović koji je na parketu proveo 25 minuta za vrijeme kojih je ubacio 13 poena (šut 4/13, trice 3/6) te imao sedam skokova i jednu asistenciju

Video: Završnica utakmice New York - Philadelphia 

Cleveland i Orlando su na podsjetili na neka stara play off vremena. Utakmica u kojoj su ekipe bile ispod 100 poena, utakmica u kojoj su obrane bile na vrhuncu. Košarkaši Orlanda su za tri poena šutirali 8/37 iz igre tek 32 posto (28/86). Kod Cavsa je situacija bila nešto drugačija. Šut iz igre 44 posto, trica također slaba (8/30).

Zato 30 poena koliko je ubacio Donovan Mitchell ima posebnu težinu. Cavsi su dobili prvu utakmicu 97:83. Evan Mobley dodao je 16 poena, a Darius Garland 14 kod Cavsa, dok je Jarrett Allen sakupio 18 skokova. Paolo Banchero iz Orlanda postigao je 24 poena u svom debiju u doigravanju, ali je imao i devet izgubljenih lopti

Video: Cleveland - Orlando 

Orlando je dvaput smanjio zaostatak od 20 poena na devet u četvrtoj četvrtini, ali Cavsi su odgovorili i Mitchellova trica za 4:44 prekinula je svaku pomisao o povratku Orlanda. U drugoj četvrtini je bilo i malo gužve. Moritz Wagner iz Orlanda gurnuo je Mobleya koji je bio van ravnoteže dok je padao izvan igrališta na osnovnoj liniji, a njegovo pljeskanje je iznerviralo Isaaca Okoroa iz Clevelanda, koji je gurnuo Wagnera i povukao tehničku.

Kopirati
Drag cursor here to close