Nakon utakmice

Željko Obradović: Cibona ovo nije zaslužila. Netko joj treba pomoći

Željko Obradović bio je prisiljen pozvati minutu odmora. Morao je na parket poslati najveće zvijezde Puntera, Nunnallyja, LeDaya, Doziera… Do kraja prvog poluvremena Partizan je uspio smanjiti na šest razlike – 36:42.
Sport / Košarka | 16. 10. 2023. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaši Partizana ostvarili su treću pobjedu u ABA ligi. Nakon Mornara u Beogradu, Krke u Novom Mestu slavili su i protiv Cibone na svom parketu 96:67. Odmah nakon utakmice misli su usmjerene prema sljedećem izazovu u Euroligi. Barcelona u Beograd stiže 17. listopada.

Utakmica nije išla prema očekivanjima. Cibona je igrala agresivno, hrabro, pogodila je pet trica u prvom dijelu. Partizan je imao problema u oba smjera, pa je Cibona prvu četvrtinu dobila s 25:16, a nedugo zatim i prednost od 15 poena – 33:18.

Partizan uspio smanjiti razliku

Željko Obradović bio je prisiljen pozvati minutu odmora. Morao je na parket poslati najveće zvijezde Puntera, Nunnallyja, LeDaya, Doziera… Do kraja prvog poluvremena Partizan je uspio smanjiti na šest razlike – 36:42, a još više energije očekivalo se u nastavku susreta, iako je Cibona igrala s puno samopouzdanja, prenosi Sportklub.

Nakon dvije trojke Nunnally i poena iz kontre Partizan je stigao do prednosti – 48:45. Cibona se nije predavala, sjajnim šutem za tricu održavala je egal, ali Partizan je pred posljednju četvrtinu vodio 67:60. Svjesni da nemaju pravo na grešku, igrači Partizana dodatno su pojačali razinu agresivnosti u oba smjera, pobjegli suparnicima i ostvarili uvjerljivu pobjedu.

"Klub velike tradicije i bogate povijesti"

"Zahvaljujem svim navijačima koji su bodrili momčad i napravili sjajnu atmosferu. Ciboni, klubu velike tradicije i bogate povijesti, želim da se što prije vrati tamo gdje je, klubu kakav je Cibona i mjesto. Nadam se da će netko brzo prepoznati kakva je Cibona institucija", naglasio je Obradović, pa nastavio:

"Ovo je najiskrenije. I naravno, sve najbolje Ciboni u nastavku natjecanja. Utakmica? Apsolutno je jasno da smo počeli neodgovorno. Jako smo loše krenuli u utakmicu. Ulaskom Nunnallyja i Puntera situacija na parketu se promijenila, a upravo je spomenuti tandem bio ključan na putu do pobjede. Cibona je igrala vrlo dobro u prvom poluvremenu, a mi vrlo dobro u drugom."

 

Kopirati
Drag cursor here to close