Panathinaikos na Final Fouru

VIDEO I Oaka Arena se tresla, publika na parketu

Ataman je prije početka serije najavio napuštanje klupe Panathinaikosa ako ekipa ne prođe dalje. Hodao je po rubu.
Sport / Košarka | 08. 05. 2024. u 00:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Četvrtfinalni okršaj play offa Eurolige, onaj između Panathinaikosa i Maccabija je ponudio vrhunsku košarku. U svakoj od pet odigranih utakmica. Na kraju, nakon 12 godina čekanja Panathinaikos ide na Final Four nakon slavlja u petoj utakmici 81:72.

Zato ne treba da čudi koliko je veselje nakon utakmice uslijedio. Kao da je osvojen naslov prvaka. Ataman je prije početka serije najavio napuštanje klupe Panathinaikosa ako ekipa ne prođe dalje. Hodao je po rubu. Sada je najavio nakon utakmice, onako u kamere, kako ekipa ide po naslov prvaka Europe.

Video: Slavlje navijača 

Utakmica je očekivano odlučena u posljednjih pet minuta. Fenomenalni Nunn je pogodio tricu za 64:56. Košarkaši Maccabija nisu mogli ništa pogoditi. Forsirali su vanjski šut, ali nije išlo. Lorenzo Brown je držao goste da ne potonu do kraja. Na kraju je sudbinu gostiju zapečatio Nunn novom tricom za 81:69.

Video: Panathinaikos - Maccabi   

Maccabi nije uspio ponoviti priču Partizana iz 1992. godine koji je sa samo jednom utakmicom u Beogradu osvojio naslov prvaka. Nunn je bio sjajan, ubacio je 26 poena uz šest trica. Lorenzo Brown je ostao na 19. Panathinaikos je imao osam skokova više.

Kopirati
Drag cursor here to close