Double - Double Nurkića

VIDEO I Nurkić se nadskakao, Jokić se potvrdio kao MVP?

Jusuf Nurkić svoj posao uredno obavlja pod koševima. Protiv Clippersa je šutnuo samo jednu loptu, ali je zato double double učinak ostvario preko skokova i asistencija.
Sport / Košarka | 11. 04. 2024. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon još jedne fenomenalne partije Nikole Jokića većina je uvjerena. Ovaj košarkaš jednostavno mora ući u još jedno odabrano društvo. Onih koji su u karijeri tri ili više puta proglašavani najkorisnijim igračima regularnog dijela sezona (MVP). Nije ih bilo previše.

Jokić je u derbiju Zapada protiv Minnesote odigrao možda jednu od najboljih partija sezone. Nuggetsi su slavili 116:107, dok je Jokić
ubacio 41 poen uz nevjerojatan postotak šuta (80%). Čovjek je promašio četiri lopte 16/20, a imao je i 11 skokova, 7 asistencije i 3 ukradene lopte

Video: Jokić protiv Minnesote 

Denver je prvi na Zapadu, ako ostvari pobjede u posljednje dvije utakmice osigurat će lidersku poziciju i prednost domaćeg parketa u svim play off serijama do potencijalnog velikog finala. Pokušavali su košarkaši Minnesote, ali jednostavno nisu mogli zaustaviti Jokića, ali ni Jamala Murraya koji je dodao 20 poena. Najbolji kod Minnesote je bio Anthony Edwards.

Jusuf Nurkić svoj posao uredno obavlja pod koševima. Protiv Clippersa je šutnuo samo jednu loptu, ali je zato double double učinak ostvario preko skokova i asistencija. Jusuf je sakupio 19 skokova i 10 asistencija, dok je za realizaciju bila zadužena trojka Booker - Beal - Durant.

Video: Phoenix vs Clippers 

Booker je bio najefikasniji s 37 poena uz 4 skoka, Beal je ubacio 26, Durant dva poena manje. Clippersi su odmarali svoje najbolje igrače, pa je svoju priliku iskoristio Boney Hyland s 37 poena. Clippersi su četvrti, ali bi mogli pasti na peto mjesto, jer Dallas pobjeđuje u završnici sezone.

Sunsi hvataju zadnji vlak da uhvate sigurnu playoff poziciju na šestom mjestu Zapada - u tome su bore protiv NO Pelicansa za kojima zaostaju pola utakmice, s obzirom na to da momčad iz New Orleansa ima isto pobjeda, ali i utakmicu manje. Clippersima je pak potvrđen playoff revanš s Dallasom - ekipe Dončića i Leonarda sastat će se po treći put u pet sezona u playoffu. Mavsi su dobili Miami 111-92, Luka Dončić je utakmicu završio s 29 poena, 9 skokokova i 9 asistencija, dok je Kyrie Irving dodao 25 poena za devetu pobjedu Mavsa u zadnjih 10 utakmica.

Rezultati:
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 110:98
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 114:115
Brooklyn Nets - Toronto Raptors 106:102
Miami Heat - Dallas Mavericks 92:111
Milwaukee Bucks - Orlando Magic 117:99
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 127:89
Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 116:107
LA Clippers - Phoenix Suns 108:124

Kopirati
Drag cursor here to close