Odigran još jedan All Star Game

VIDEO I MVP Lillard i obaranje rekorda

"Indy start Your Engines", uzviknuo je Bird dok se s tribina mahalo kockastom crno-bijelom zastavom. Kasnije se Bird u prvom redu priključio Billu Waltonu, Julius Erving je bio tu, Allen Iverson također.
Sport / Košarka | 19. 02. 2024. u 09:33 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Košarkaški ovisnici su morali čekati do ranih jutarnjih sati. Gomila najava, razgovara, prije nego što su se igrači Istoka i Zapada pojavili na parketu. Prethodno su Oscar Robertson, Reggie Miller i Larry Bird najavili početak utakmice kako to priliči s obzirom na to da se igralo u Indianapolisu. Točnije, to su napravili kao što godinama Amerikanci prakticiraju kada su u pitanju auto-moto utrke.

" Indy Start Your Engines", uzviknuo je Bird dok se s tribina mahalo kockastom crno-bijelom zastavom. Kasnije se Bird u prvom redu priključio Billu Waltonu, Julius Erving je bio tu, Allen Iverson također.

Video: East & West Introductions

Povratak na uobičajene ekipe Istok - Zapad nije automatski značio i povratak nešto ozbiljnije igre u obrani. Iako bi lijepo bilo vidjeti malo prave košarke s obzirom na imena koja smo imali na parketu. Danas kada uzmete recimo neku "staru" utakmicu, s početka devedesetih ili nešto ranije, onda možete vidjeti da se ipak "nešto" igralo posebno u završnicama kada su utakmice bile rezultatski otvorene.

Posljednjih godina uglavnom gledamo natrčavanje s jednog kraja na drugi terena, šuteve iz svih pozicija, obaranje raznih rekorda.

Povjerenik NBA lige Adam Silver govorio je o tome kako svi žele ipak kompetitivniju All-Star utakmicu nakon što je prošlosezonski susret 184:175 bio naširoko kritiziran - a televizijska gledanost je pala. Čak je Larry Bird, kojem je u nedjelju odata počast, rekao da se nada da će poruka lige imati odjeka i da će igrači malo ozbiljnije shvatiti All-Star utakmicu.

"Znam o čemu se radi u ovoj ligi i jako sam ponosan na to. Ponosan sam na današnje igrače. Sviđa mi se igra koju igraju. ... Mislim da je vrlo važno kada imate najbolje igrače na svijetu zajedno, morate se natjecati i morate igrati snažno i morate pokazati navijačima koliko su stvarno dobri."

I sigurno je da će nešto morati poraditi na tome, jer ovo postaje već negledljivo. Uglavnom gomila individualnih akcija, zakucavanja, oborenih rekorda. Otprilike to je bilo to.

Video: East vs West Game 

Vidjeli smo kako je recimo Trae Young gurnuo loptu kroz noge Kevinu Durantu, Damian Lillard je pogodio jednu tricu s centra i tako.

Istok je slavio nad zapadom 211:186 te je utakmica nadmašila onu iz 2017. kada je postignuto 374 poena, dok je sinoć taj broj došao skoro došao do 400. Osim toga, prvi puta je jedna ekipa postigla više od 200 poena.

Starteri za Zapad bili su Giannis Antetokounmpo (kapetan), Tyrese Haliburton, Damian Lillard, Jayson Tatum i Bam Adebayo umjesto Joela Embiida. Za Istok su započeli LeBron James (kapetan), Luka Dončić, Nikola Jokić, Kevin Durant i Shai Gilgeous-Alexander

Video: East vs West Game 

Prošle sezone oboren je i rekord postignutih poena jednog igrača (Tatum 55) dok je nadomak tog broja sinoć bio Karl-Anthony Towns s 50 poena. Damian Lillard predvodio je Istok s 39 poena, uključujući dva šuta s pola terena. S 11 trica bio je najbolji pojedinac na terenu i dobio nagradu Kobe Bryant MVP.

To mu je prva nagradu u osam All-Star nastupa i prvi je nakon Jordan 1988. ugrabio dvije. Michael je bio MVP 1988. godine i pobjednik u zakucavanju. Lilllard je večer ranije obranio naslov pobjednika u šutiranju trica. 

Još su tri igrača postigla više od 30 poena. Za Istok su briljirali Jayson Brown (36) i Tyrese Haliburton (32) koji je bio favorit domaćih navijača za osvajanje MVP nagrade, no nevjerojatni potezi Lillarda nisu pružili previše izbora.

Za Zapad je briljirao Shai Gilgeous-Alexander (31) koji ove sezone pruža sjajne partije u Oklahomi. Igrači Istoka su pogodili 42 trice, čime je dostignut rekord LeBronovog tima iz 2019 godine. Istok je imao šut za tri poena 42/97, Zapad 25/71. Haliburton je postigao pet trica u kratkom intervalu za samo minut i pol. 

Kopirati
Drag cursor here to close