Igra se u Indianapolisu

Poznate petorke za NBA All Star

Sada se vraćamo na stari format u kojem prije svega početne petorke biraju navijači (50%), igrači (25%) i novinari (25%).
Sport / Košarka | 26. 01. 2024. u 01:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NBA All-Star game ove godine će se igrati u Indianapolisu prvi put nakon 1985. godine. tada se igralo u staroj Market Square Areni, pobjedu je ostvario Zapad 140:129 na krilima legendarnog centra Houstona Ralph Sampson koji je ubacio te večeri 24 poena uz 10 skokova.

Ovogodišnji All Star će biti poseban jer nas vraća u neka stara NBA vremena, kada smo gledali duele najboljih na Istoku i Zapadu. Posljednjih šest godina to su bile ekipe svojih kapetana, koji su ih sastavljali tako da su naizmjence birali suigrače s popisa određenog glasovima navijača, neovisno o tome iz koje konferencije dolaze.

Korišten je format u kojem su momčadi igrale tri četvrtine po 12 minuta, da bi u četvrtoj četvrtini bio određen konačni broj koševa do kojeg pobjednička momčad mora doći, bez vremenskog ograničenja od 12 minuta. Nešto što je definitivno uništilo draž najveće ekshibicije na svijetu.

Sada se vraćamo na stari format u kojem prije svega početne petorke biraju navijači (50%), igrači (25%) i novinari (25%). Kapetani će biti igrači koji dobiju najviše glasova. U ovom trenutku su već poznate petorke jedne i druge ekipe.

Istok:
Giannis Antetokounmpo (kapetan)
Joel Embiid
Jayson Tatum
Tyrese Haliburton
Damian Lillard

Zapad:
LeBron James (kapetan)
Kevin Durant
Nikola Jokić
Luka Dončić
Shai Gilgeous-Alexander

Kopirati
Drag cursor here to close