Murray sa sirenom, Knicksi dobili nemoguće

VIDEO I Luda noć u Denveru, još luđa u New Yorku

Murray je promašio 13 od svojih prvih 16 šuteva, dok su Lakersi imali u jednom trenutku prednost 68:48. Solidnih plus deset na ulasku u posljednju četvrtinu.
Sport / Košarka | 23. 04. 2024. u 09:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Samo sam izgubio ravnotežu i pao. Mislim da mi je Anthony Davis bio ispred mene ili netko drugi. Ja sam pao pored klupe svoje ekipe, samo sam čuo kako svi vrište. Znao sam da je ušlo", slikovito je objasnio situaciju Jamal Murray koji je poentirao sa sirenom za slavlje Denvera u drugoj utakmici prvog kruga play offa protiv Lakersa.

Murray je promašio 13 od svojih prvih 16 šuteva, dok su Lakersi imali u jednom trenutku prednost 68:48. Solidnih plus deset na ulasku u posljednju četvrtinu.

"Dvadeset razlike nije garancija trijumfa protiv prvaka. Morali smo biti bolji", naglasio je LeBron James nakon utakmice. James je "položio" za plus dva Lakersa 46 sekundi prije kraja.

Murray je uzvratio, ali su Lakersi imali sasvim dovoljno vremena za jedan normalan napad. Imao je i LeBron otvoren šut, ali nije pogodio za tri. Onda je Murray uzeo loptu, krenuo na Davis, lagani korak unatrag i ludnica u dvorani.

Denver stiže do pobjede 101:99. Zanimljivo, trener Denvera nije uzeo time out prije posljednjeg napada svoje ekipe. Nikola Jokić je odradio utakmicu s 27 poena i 20 skokova, 16 defenzivnih. Michael Porter Jr. je dodao 22, Jamal Murray 20.

Junak utakmice je iz igre šutirao 9/24, za tri poena 0/5. Kompletna ekipa Denvera je za tri poena imala loših 8/34. Kod Lakersa
LeBron James 26 poena, 12 skokova, bolji od njega je bio Anthony Davis koji je ubacio šest poena više, ali je imao skok manje. D'Angelo Russell se zaustavio na 23 poena. Lakersi u seriji gube 2-0, trebat će napraviti pravo malo čudo kako bi eliminirali Jokića i društvo.

Sixersi su u Madison Square Gardenu imali plus četiri pedeset sekundi prije kraja. Brunson je promašio tricu, činilo kako Knicksima nema spasa. Ona je Brunson je pogodio za tri na kraju kaotičnog napada New Yorka uz puno sreće. Gosti su se spetljali, Josh Hart je ukrao loptu Tyreseu Maxeyu bukvalno iz ruku, ali nisu Knicksi poentirali.

Isaiah Hartenstein skače, daje loptu OG Anunobyju, ovaj DiVincenzu, opet trica. Za 102:101. Play off u Madisonu. Možete samo zamisliti kakva je atmosfera.

Sve je na nogama, gosti imaju napad 13 sekundi prije kraja. Maxey je blokiran, OG Anunoby siguran s linije slobodnih. Joel Embiid je šutnuo tricu preko ruke, naravno nije pogodio. New York je slavio 104:101 i postao tek četvrta ekipa koja je otišla do kraja u jednoj utakmici play offa nakon što je gubila pet razlike pola minute prije kraja

Video: New York - Philadelphia 

Kod Knicksa Jalen Brunson 24 poena, 8 skokova, 8 asista, Josh Hart 21 poen, 15 skokova, Donte DiVincenzo 19. Bojan Bogdanović je dodao dvije trice. Tyrese Maxey je bio tijekom dana bolestan, ali je na kraju bio najefikasniji kod Sixersa 35 poena, 10 asista i devet skokova. Joel Embiid je bio odmah do s 34 poena.

Cleveland je kao i New York maksimalno iskoristio dvije uvodne utakmice na domaćem parketu, a u drugom susretu nadjačao je Orlando 96-86. Pobjeda Cavsa bila je i jednostavnija nego što to pokazuje konačan rezultat. Prevođeni Mitchellom i Allenom domaćin je u prvoj četvrtini napravio prednost od 12 poena, 30-18, a ta je razlika rasla i u ostatku utakmice.

Stalno je Cleveland držao odstojanje od 20 poena, a gosti s Floride su tek u završnici uljepšali poraz. Mitchell je u pobjedničkom sastavu bio prvi strijelac s 23 poena, dok je Allen ubacio 16 uz čak 20 skokova. Evan Mobley je dodao 17 uz sedam skokova. Kod Orlanda je Paolo Banchero ubacio 21 poen, a Franz Wagner 18 uz sedam skokova. Obojica su imala po čak šest izgubljenih lopti.

Kopirati
Drag cursor here to close