31 skok za 33 minute

VIDEO I Kakav rekord Nurkića, za povijest Sunsa i NBA lige

"Imao sam 13 skokova u napadu, nisam izveo niti jedno slobodno bacanje. Osjećao sam da me udaraju, fauliraju, ali opet ništa. Bar jedno slobodno bacanja? Ništa", rekao je nakon utakmice Nurkić.
Sport / Košarka | 04. 03. 2024. u 10:59 Feđa Ibrulj

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tyson Chandler je na utakmici protiv Atlante u siječnju 2016. postavio rekord po broju skokova na jednoj utakmici kada su pitanju igrači Phoenix Sunsa.

Na toj utakmici je Chandler sakupio 27 skokova. Točnije, Tyson Chandler se tada izjednačio s Paulom Silasom koji je dres Phoenixa nosio tri sezone. Onda je došao Jusuf Nurkić, koji je samo večer ranije na utakmici protiv Houstona napustio teren jer je osjećao bolove u vratu. Protiv Oklahome je Jusuf napravio nešto što će malo tko ponoviti ove sezone. Reprezentativac BiH je za 33 minute provedene na parketu sakupio 31 skok!

Video: Nurkić protiv Oklahome 

Najviše na jednoj utakmici u posljednjih 13 godina. Kevin Love je imao isti broj skokova na utakmici 2010. godine u dresu Minnesote protiv New Yorka. Jusuf je tada imao 16 godina. Charles Oakley je kao igrač Bullsa imao 35 skokova na utakmici protiv Clevelanda 1988. godine. Nurkić je imao 13 ofenzivnih i 18 definitivnih skokova. I nije izveo niti jedno slobodno bacanje. 

"Ne znam, čovječe, samo pokušavam da odradim svoju ulogu najbolje što mogu. Imao sam 13 skokova u napadu, nisam izveo niti jedno slobodno bacanje. Osjećao sam da me udaraju, fauliraju, ali opet ništa. Bar jedno slobodno bacanja? Ništa. Nisam prvi, a neću biti ni posljednji, nažalost. U jednom trenutku sam vidio na ekranu da imam 28 skokova, ali nisam znao koliki je rekord. Ali to zapravo nije važno. Mislim, super je, ali izgubili smo utakmicu", rekao je Nurkić nakon utakmice.

Već je u prvoj četvrtini sakupio 12, jedan manje od kompletne ekipe Oklahome. Jedini je igrač koji je uspio ove sezone sakupiti 12 skokova za četvrtinu, na poluvremenu je imao 16, nitko više od njegovih suigrača nije imao više od dva skoka. Kompletna ekipa za poluvrijeme osam. Zanimljivo, u prvoj četvrtini je ostao sedam minuta na parketu. Nakon što je uzeo predah, Sunsi su uhvatili još samo jednu loptu!

Prethodno je u karijeri Nurkić sakupio 23 skoka u dresu Portlanda na Novu godinu 2019. godine, dok je u dresu Phoenixa dva puta išao do brojke 22. Protiv Lakersa i Brooklyna.

Video: Nurkić na presici 

"Nevjerojatno. Poraz na stranu, ali kada pogledate taj podatak. Čovjek je ušao u povijest, 31 skok. Nevjerojatna izvedba. Najbolji u povijesti Phoenix Sunsa. On je zvijer na defenzivnoj strani terena", pojasnio je trener Phoenix Sunsa, Frank Vogel.

Kopirati
Drag cursor here to close