Veliki preokret Denvera

VIDEO I Jokić pogodio ludu tricu, pa poručio Barkleyu: Prijatelju, ušla je

Gordon je izveo loptu, dodao je Jokiću koji je s njom prešao centar te iz praktično iz nemoguće situacije, pogodio tricu s istekom vremena
Sport / Košarka | 05. 01. 2024. u 11:27 Bljesak.info
Veliki preokret Denvera

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kad je Andrew Wiggins pogodio tricu, Golden State je na početku četvrte četvrtine imao velikih 110:94. Na manje od pet minuta prije kraja, Warriorsi su vodili 123:111, ali daleko od toga da je utakmica bila odlučena.

Barem će rezultat na kraju to pokazati. Situacija se na parketu počinje komplicirati kada Peyton Watson pogađa za tri, za - 4 Denvera. Poenima povratnika Aarona Gordona Denvera je došao na dva poena zaostatka. Jokić je poentirao za 127:127, Stephen Curry je izgubio loptu, pa su Nuggetsima ostale četiri sekunde za još jednu akciju. Uzeli su time out.

Gordon je izveo loptu, dodao je Jokiću koji je s njom prešao centar te iz praktično nemoguće situacije, preko ispruženog Devona Looneyja pogodio tricu s istekom vremena za 130:127. I to od tablu. Je li to i htio, zanimalo je legendarnog Charlesa Barkleyja, koji mu je postavio to pitanje iz studija. Jokić ga je nasmijao odgovorom.

"Prijatelju, ušla je. Sretan sam", odgovorio je Jokić, koji je u ovom susretu ostao skok prekratak za triple-double učinak. Završio ga je s 34 poena, devet uhvaćenih lopti i 10 asistencija.

Treću četvrtinu Golden State je dobio 20 razlike, posljednju gosti 16. Pored Jokića, raspoloženi u dresu Denvera bili su Aaron Gordon (30 poena, 9 skokova), te Jamal Murray s 25 poena. Kod Golden Statea "tragičar" Curry 30 poena, Klay Thompson 24 poena. Dario Šarić je odigrao odličnu utakmicu - na parketu je bio 23 minute te u tom razdoblju upisao 13 poena, 7 skokova, 6 asistencija i jednu ukradenu loptu uz šut 5/7, odnosno 1/2 za trice.

Milwaukee Bucksi su opravdali očekivanja protiv San Antonio Spursa, završilo je na kraju 125:121. Na parketu smo vidjeli još jednu sjajnu partiju Giannisa Antetokounmpa koji je imao 44 poena, 14 skokova, 7 asistencija i dvije ukradene lopte. Damian Lillard mu je pomogao sa svojih 25 poena i 10 skokova, dok su u redovima Spursa najbolji bili Devin Vassell (34 poena), Victor Wembanyama (27 poena).

Rezultati:
Golden State Warriors - Denver Nuggets 127:130
San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 121:125

Kopirati
Drag cursor here to close