MVP finala

LeBron James: Las Vegas zaslužuje NBA ekipu

Igralo su u Las Vegasu, gradu kocke koji je ne tako davno dobio NFL ekipu, tu su i hokejaši i čini se kako je završnica ovog Kupa najava dolaska nove NBA ekipe.
Sport / Košarka | 10. 12. 2023. u 10:08 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Amerikanci su uspjeli. Uspjelo je i vodstvo NBA lige. Organizacijom prvog, povijesnog Kup takmičenja. Kojeg su na kraju osvojili Lakersi. U finalu su bili bolji od Indiana Pacersa 123:109. Za Amerikance je ovo bilo nešto novo. Utakmica za trofej na neutralnom terenu. Spoj NCAA završnice i play offa.

Igralo su u Las Vegasu, gradu kocke koji je ne tako davno dobio NFL ekipu, tu su i hokejaši i čini se kako je završnica ovog Kupa najava
dolaska nove NBA ekipe. Dvorana je bila ispunjena, ispred dvorane jako puno popratnog sadržaja kako bi showtime bio potpun.

U dvorani Shaquille O’Neal, Tim Brown i Shannon Sharpe, Steffi Graf, Floyd Mayweather Jr., kuhar Bobby Flay i reper Flavor Flav. I sam LeBron James je nakon utakmice malo pogurao priču o novoj NBA ekipi.

"Navijači su ovdje nevjerojatni. Već imaju sve: WNBA ekipu, i baseball uskoro dolazi, tu je Las Vegas Knightsi, Raidersi, vozi se Formula 1. Ovo je mjesto koje voli spektakl, atrakcije i mislim da će NBA ekipa biti još jedan sjajan dodatak ovom gradu", naglasio je James koji bio najbolji na parketu. Anthony Davis je tamo vodio glavnu riječ.

Ubacio je 41 poen, uz nevjerojatnih 20 skokova. I nije LeBron bio ni drugi strijelac Lakersa, što se baš ne događa često. Više od njega, postigao je Austin Reaves (28 poena), dok je LeBron stao na 24 poena i 11 skokova.

Video: LA Lakers - Indiana Pacers 

Pacersi su držali priključak, na ulasku u treće četvrtinu imali su samo minus sedam, došli su na 99:102, ali bolje do toga nisu mogli. Lakersi su napravili 13:0 za 115:99 i tu je bio kraj priče. Pacersi nisu bili onako rastrčani kao u polufinalu, Tyrese Haliburton je postigao 20 poena, podijelio je 11 asistencija. Bennedict Mathurin ga je pratio također s 20.

"Upravo smo nadigrani večeras od početka utakmice do kraja utakmice. Jednostavno nisam obavio posao koji sam trebao. Jednostavno su nas nadigrali i to je frustrirajuće", istakao je Haliburton.

Uz sam trofej NBA Kupa, LeBron James postao je i dobitnik nagrade za najkorisnijeg igrača (MVP). Tako je ‘Kralj‘ pridodao još jednu individualnu nagradu u svoju kolekciju od četiri sezonska MVP-a, tri MVP-a finala i tri MVP nagrade s All-Star utakmice

Video: Ceremonija na kraju utakmice   

Osim što su kući odnijeli trofej, igrači Lakersa sa standardnim ugovorima zaradili su po 500.000 dolara, Pacersi 200.000.

Kopirati
Drag cursor here to close