Sixersi uzdrmani

VIDEO I Embiid aut, vratio se Zubac, Nurkić double - double

Philadelphia je službeno obznanila kako je Embiid tek ozlijedio menisk lijevog koljena i da je trenutačno izvan stroja, dok američki mediji navode kako bi se službena odluka trebala donijeti u ponedjeljak.
Sport / Košarka | 05. 02. 2024. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavna vijest iz NBA lige je vezana za ozljedu Joela Embiida koji bi vrlo mogao ostati aut do kraja sezone. Embiid se ozlijedio u susretu protiv Golden Statea, nastradalo je njegovo lijevo koljeno, a dodatne pretrage su pokazale ozbiljna oštećenja na njemu. Liječnička služba Philadelphije i sam 29-godišnji košarkaš trenutačno razmišljaju o dvije opcije, mirovanju i operaciji.

Philadelphia je službeno obznanila kako je Embiid tek ozlijedio menisk lijevog koljena i da je trenutačno izvan stroja, dok američki mediji navode kako bi se službena odluka trebala donijeti u ponedjeljak i da bi mogla glasiti kako centar odlazi na operativni zahvat.

Nakon što je Kevin Durant proživio povratak u Brooklyn, istu stvar je morao poći njegov timski kolega Bradley Beal. Beal je 11 sezona nosio dres Washingtona protiv kojeg je bio baš razigran. Usprkos ozljedi nosa i zaštitnoj maski koju je nosio. Nije imao nikakvih problema. Ubacio je 43 poena, Sunsi su razbili Wizardse 140:112.

Sve je bilo jasno nakon što su Sunsi napravili seriju 11:2, za odlazaka na 74:54. Wizardsi su bili Kyle Kuzme, pa je teško bilo očekivati bilo kakav bolji otpor. Kevin Durant i Jusuf Nurkić zabili su po 18 poena za Phoenix, a Devin Booker 14, Nurkić je dodao i 13 skokova. Najbolji kod Washingtona, Deni Avdija, sin nekadašnjeg igrača Zvezde, Zufera s 24 poena.

Video: Washington - Phoenix 

Los Angeles Clippersi posljednjih dana malo više putuju s obzirom na to da je njihova dvorana zauzeta zbog dodjele Grammyja. Međutim, to im ne predstavlja neki veliki problem. Kawhi Leonard je utakmicu zaključio s 25 poena i 11 skokova, James Harden je samo u drugom dijelu ubacio 16 (ukupno 21 poen), za novi trijumf Clippersa 103:95. Clippersi imaju 25-5 omjer od početka prosinca.

Za razliku od njih, Miami je u problemu, dobili su samo dvije od posljednjih deset utakmica. U ovoj su imali Jimmyja Butlera (21 poen) i Terryja Roziera (17). Nakon devet propuštenih utakmica, vratio se Ivica Zubac. Za početak je na parketu ostao 18 minuta te je ubacio četiri poena uz četiri skoka.

Detroit Pistonsi Bojana Bogdanovića upisali su novi poraz. Orlando je u ovom trenutku daleko ispred što je potvrdio rezultat 111:99. Bojan je ostao na 11 ubačenih poena, pet skokova i dvije asistencije. Franz Wagner je odigrao jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone (38 poena).

Nikola Jokić je odradio još jednu utakmicu u svom stilu protiv Portland Trail Blazersa koji su pružili solidan otpor. Na kraju su prvaci slavili 122:103. Srpski centar je s 29 poena, osam skokova i sedam asistencija naravno vodio Nuggetse, prvi pratilac mu je bio Jamal Murray (21 poen). U redovima Portlanda istakli Deandre Ayton s 27 poena i devet skokova te Anfernee Simons s 26 ubačenih poena i devet asistencija.

Video: Denver - Portland 

Rezultati:
Denver Nuggets – Portland Trail Blazers 112:103
Utah Jazz – Milwaukee Bucks 123:108
Minnesota Wolves – Houston Rockets 111:90
Oklahoma Thunder – Toronto Raptors 135:127 (produžeci)
Boston Celtics – Memphis Grizzlies 131:91
Charlotte Hornets – Indiana Pacers 99:115
Miami Heat – LA Clippers 95:103
Washington Wizards – Phoenix Suns 112:140
Detroit Pistons – Orlando Magic 99:111

Kopirati
Drag cursor here to close