Dobro je prošao

VIDEO: Dončić pao preko navijača, ali to ga nije spriječilo da odigra odličnu utakmicu

Naime, u pokušaju da spasi loptu, Slovenac je pao preko navijača koji su ostali u čudu, ali uspio ih je preskočiti ne ozlijedivši nikoga.
Sport / Košarka | 11. 01. 2023. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slovenac Luka Dončić nastavlja s odličnim predstavama na NBA parketima. Dončić je s 34 poena, 10 skokova i jednako toliko asistencija protiv New Orleans Pelicansa bio, kako pišu Sportske novosti, prvi igrač susreta i najzaslužniji za pobjedu Dallasa 127:117.

Ovo je već 55. put da je Dončić ostvario tzv. triple-double u NBA karijeri. Nadalje, osmi je put samo ove sezone zabilježio triple-double s više od 30 koševa, a bio mu je to ukupno deveti ove sezone. S 55 triple-doublea Dončić je sada peti najučinkovitiji košarkaš među svim aktivnim košarkašima u NBA-u, a četvrti mu je put uspio triple-double protiv New Orleansa.

Ipak, Dončić je pored odličnog učinka u centru pažnje bio i zbog nespretnog pada tijekom treće četvrtine.

Naime, u pokušaju da spasi loptu, Slovenac je pao preko navijača koji su ostali u čudu, ali uspio ih je preskočiti ne ozlijedivši nikoga.

Video: Dončićev pad preko navijača

Ipak, iako blista i vodeći je strijelac lige, Dončić je skliznuo na četvrto mjesto na popisu kandidata za MVP nagradu. Naime, NBA liga je u subotu kasno navečer po istočnoameričkom vremenu odnosno u noći sa subote na nedjelju po hrvatskom, objavila osvježenu ljestvicu za MVP trofej sezone na kojoj su poredani svi najveći kandidati.

Jedno je vrijeme tu vodio Slovenac, ali ne više. Štoviše, spuznuo je na četvrto mjesto! Iako je nastavio skupljati neke izvanredne izvedbe, pomažući Dallasu u ostvarenju sedam uzastopnih pobjeda, te je proglašen jednom i za igrača mjeseca, to mu nije pomoglo pri usponu na MVP ljestvici. Prošlog je tjedna bio treći, a sada je pao za jedno mjesto. Na toj ljestvici vodi Srbin Nikola Jokić kojeg slijede Jayson Tatum, pa Kevin Durant i tek onda Luka Dončić.

Kopirati
Drag cursor here to close