Nezaustavljiv je

Nestvarna partija Luke Dončića

Dončić je već pet minuta prije kraja treće četvrtine ostvario triple-double, osmi ove sezone, po čemu je najbolji u NBA ligi.
Sport / Košarka | 30. 12. 2022. u 10:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Luka Dončić ne staje s triple-doubleovima za povijest najjače lige. Nakon što je Dallasu donio pobjedu nad Knicksima tako što je postao prvi igrač otkako je NBA-a sa 60 koševa, 21 skokom i 10 skokova, za trijumf nad Houstonom (129:114) otišao je korak dalje, koliko god to nestvarno zvučalo, piše Index.hr.

No krenimo redom, točnije od poluvremena utakmice protiv Rocketsa. Dončić ga je završio s čak 21 košem te po 7 skokova i asistencija. Tako je postao tek četvrti igrač u zadnjih 25 godina koji je uspio imati tri poluvremena s učinkom 20/7/7. Ostala tri su Russell Westbrook, James Harden i LeBron James.

Dončić je već pet minuta prije kraja treće četvrtine ostvario triple-double, osmi ove sezone, po čemu je najbolji u NBA ligi. Dončiću je meč protiv Houstona već peti u karijeri u kojem je tako rano uspio ostvariti ovaj pothvat. U zadnjih 25 godina NBA lige samo je sedam puta je triple-double ostvaren u prve tri četvrtine. Dakle, čak pet od tih sedam ranih triple-doubleova pripada Dončiću.

Video: Luka Dončić

Do kraja je Dončić protiv Houstona imao 35 poena, 12 skokova i 13 asistencija. Tako je u zadnje dvije utakmice ostvario 95 koševa, 34 skoka i 23 asistencije. Ukupno 151 u tri najvažnije kategorije Dončiću je donio treće mjesto kod onih koji su ostvarili ovakve pothvate. Prva dva drži Oscar Robertson.

No Dončić je s 95 koševa u dvije uzastopne triple-double partije ostvario ono što nije uspio nitko prije njega. Zabio je najviše u uzastopnim triple-double utakmicama i srušio dosadašnjeg rekordera Russella Westbrooka, koji je prije pet godina dva puta zabio 94 u takvim nizovima.

Kopirati
Drag cursor here to close