LeBron je sve bliži Jabbaru

LeBron i Lakersi dobili petu zaredom, novi triple-double Dončića

" Moja momčad mi vjeruje da ću svaku večer izaći i napraviti dobar posao, a na meni je da i ja vjerujem njima. Moramo nastaviti nizati dobre četvrtine, poluvremena i utakmice jer onda dobivamo samopouzdanje koje nam je potrebno ", rekao je LeBron.
Sport / Košarka | 08. 01. 2023. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna sjajna partija Luke Dončića. Još jedna za deveti triple-double ove sezone. Slovenac je Pelicansima ubacio 34 poena uz 10 skokova i asista. Mavsi su slavili 127:117, Christian Wood je itekako pomogao Luki sa svojih 28 poena.

New Orleansu na drugoj strani nije pomoglo 25 poena i 10 skokova Litvanca Valanciunasa, odnosno 24 koliko je postigao Naji Marshall.Pelicansi su igrali bez tri najbolja strijelca – Ziona Williamsona, Brandona Ingrama i CJ-a McColluma.

Utakmicu u svom stilu je odigrao i LeBron James. On je predvodio svoje Lakerse do tijesnog trijumfa 136:134 protiv ove sezone vrlo dobrih Sacramento Kingsa. Međutim, za Lakerse je najvažnije da je to peta pobjeda zaredom. Utakmicu protiv Kingsa završio je s 37 poena, osam skokova i sedam asistencija,

Thomas Bryant zabio je 29 poena uz 14 skokova, Dennis Schröder je ubacio 27 poena, a Westbrook 23. Sacramento Kingse predvodio je De’Aaron Fox s 34 poena, a Sabonis je zabio 25 uz 12 skokova. Odlučujuće poene, dva s linije slobodnih bacanja je postigao upravo Schröder.

James je u lovu na rekord Kareema Abdula-Jabbara, koji je u karijeri zabio ukupno najviše poena od svih igrača u NBA ligi. Da ga stigne, LeBronu nedostaju još 423 poena.

" Moja momčad mi vjeruje da ću svaku večer izaći i napraviti dobar posao, a na meni je da i ja vjerujem njima. Moramo nastaviti nizati dobre četvrtine, poluvremena i utakmice jer onda dobivamo samopouzdanje koje nam je potrebno ", rekao je LeBron nakon utakmice.

Rezultati:
San Antonio Spurs - Boston Celtics 116:121
Chicago Bulls - Utah Jazz 126:118
Dallas Mavericks - New Orleans Pelicans 127:117
Golden State Warriors - Orlando Magic 101:105
Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 134:136

Kopirati
Drag cursor here to close