Monaco ubacio dva poena u trećoj četvrtini

Velikim preokretom Olympiacos ušao u finale

Dogodio se nevjerojatan pad Monaca, koji je treće četvrtinu izgubio 27:2! Kada se pogleda drugo poluvrijeme, ono je pripalo Olympiacosu 47:21.
Sport / Košarka | 19. 05. 2023. u 19:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Velikim preokretom u trećoj četvrtini, košarkaši Olympiacosa su izborili finale Eurolige. Košarkaši Monaca su odigrali odlično prvo poluvrijeme, po ulasku u svlačionice, Olympiacos je bio u minusu 29:41, ali po novom izlasku na parket stvari su se totalno promijenile.

Dogodio se nevjerojatan pad Monaca, koji je treće četvrtinu izgubio 27:2! Kada se pogleda drugo poluvrijeme, ono je pripalo Olympiacosu 47:21.

"U svlačionici smo rekli kako moramo igrati bolju obranu. Ovo je bila tipična naša igra u drugom poluvremenu – iz dobre obrane nam se sve otvorilo, počeli su da ulaze i šutevi. Hvala navijačima na podršci, zbog njih radimo ovo. Znam da je teško doći do Kaunasa, vjerujem da će ih biti još više u nedjelju", rekao je Kostas Papanikolaou koji je ubacio 15 poena, uz osam skokova. Sasha Vezenkov je pokazao da nije slučajno MVP regularnog dijela sezone, završio je kao prvi strijelac pobjedničkog sastava s 19 poena.

"Na poluvremenu samo bio potpuno miran i rekao sam samo igračima da moramo da se smirimo i da igramo svoju igru, pošto smo u prvom poluvremenu promašili devet bacanja i mnogo polaganja. To je bila moja osnovna poruka. Treća četvrtina je bila jedna od najboljih defenzivnih četvrtina, ništa im nismo dozvolili – pritisak, strana pomoći, defenzivni skok, sve je funkcioniralo", reći će Georgios Bartzokas koji ima naslov prvaka Europe iz 2013. godine.

Monaco je ove sezone u regularnom dijelu uspio dva puta savladati Olympiacos, ali je jedno poluvrijeme momčadi iz Pireja bilo dovoljno za ulazak u finale.

Kod Monaca su Okobo i James stali na 17 poena, ali su obojica imala jako loš procenat šuta. Okobo 5/13 iz igre, James 4/14.

Kopirati
Drag cursor here to close