Počinje Final Four, Real protiv Barcelone

Musa: Vjerujem da možemo danas do pobjede i do finala

"Prošli smo tako kako smo prošli na Final Four ali nastavljamo rasti. Vjerujem da možemo danas do pobjede i do finala. Oni su sjajna momčad, imaju sjajnog trenera. Moramo biti koncentrirani 40 minuta" poručio je Musa.
Sport / Košarka | 19. 05. 2023. u 09:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve je počelo 1988. godine, Ghent je bio domaćin prvog Final Foura tadašnjeg Kupa prvaka na kojem su igrali Partizan, Aris, Tracer i Maccabi. Bob McAdoo je odveo Tracer do naslova prvaka. Godine su prolazile, Kup prvak je otišao u povijest, Euroliga je postala skupo takmičenje za odabrane.

Ove godine je završnica u Kaunasu. Koja će proteći bez domaćeg Žalgirisa, ali tu su Real, Barcelona, Olympiacos i veliko iznenađenje Monaco. Real je preživio nemoguće, pa će jedanaestu titulu. Posljednji put su slavili 2018. godine, prošle su izgubili pola koša, dramatično finale od Efesa. Danas iz u polufinalu čeka Barcelona koja je "samo" dva puta bila na krovu Europe.

Kao jedan od lidera Real Madrida Musa je svjestan važnosti trenutka i zahvalan je na mogućnosti da zaigra za klub kakav je Real.

"Zahvalan sam što sam uopće dobio priliku da mogu pokazati svoje vještine na ovolikom nivou i što mi Real toliko vjeruje. U prošlim intervjuima sam rekao da ove individualne nagrade ja bih zamijenio sve za titulu u nedjelju. To je ono na čemu ja imam fokus. Ovo sve individualno je lijepo, ali ono što je bitno je timski uspjeh i nadam se da ćemo u nedjelju osvojiti titulu", poručio je Musa iz Kaunasa.

"Prošli smo tako kako smo prošli na Final Four ali nastavljamo rasti. Vjerujem da možemo danas do pobjede i do finala. Oni su sjajna momčad, imaju sjajnog trenera. Moramo biti koncentrirani 40 minuta. U Classicu, pogotovo u polufinalu Final Foura, sve je moguće".

Musa će se za uspjeh uveliko osloniti na veterane u ekipi, ako računa da će Real podići trofej u nedjelju.

"Sjajna je stvar imati u timu veterane s toliko trofeja. Za nas mlade igrače je to veoma dobro, a Rudi, Lull i Rodriguez su nam mentori svakog dana i pomogli su nam mnogo i na terenu, dobro funkcioniramo kao tim", dodao je košarkaški reprezentativac BiH.

Susret između Reala i Barcelone je na rasporedu od 20 sati, dok je prvo polufinale između Olympiacosa i Monaca tri sata ranije. Olympiacos ima tri titule prvaka i Sashu Vezenkova najkorisnijeg igrača lige. Monaco trenera Saše Obradovića je već u play offu napravio mali podvig eliminiravši Maccabi.

Kopirati
Drag cursor here to close