Slučaj zvanično završen

Udovici Bryant, na kraju 29 milijuna odštete

"Danas obilježavamo uspješnu kulminaciju hrabre borbe gospođe Bryant da pozove na odgovornost one koji su sudjelovali u ovom grotesknom ponašanju", rekao je Luis Li, odvjetnik Vanesse Bryant.
Sport / Košarka | 01. 03. 2023. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udovica NBA zvijezde Kobea Bryanta, Vanessa sudskom je presudom na saveznom sudu u kolovozu prošle godine dobila odštetu od 16 milijuna dolara zbog fotografija tijela njezina supruga i kćeri Gianne poginulih u padu helikoptera 2020. koje su spasioci podijelili. Sud u Los Angelesu dosudio je 31 milijun dolara odštete od kojih 16 milijuna ide Vanessi Bryant zbog fotografija koje su spasioci snimili na poprištu nesreće u kojoj je osim Bryanta i Gianne poginulo još sedam osoba.

Kako piše New York Times to nije sve. Jer će Vanessa Bryant i tri njezine kćeri dobit na kraju ukupno 28,85 milijuna dolara od policije okruga Los Angeles. Na taj način je okončana tužba zbog objavljivanja fotografija preminulog supruga Kobea Bryanta i kćeri Gianne koju je pokrenula Vanessa. 

Tijekom procesa utvrđeno je da su spasioci pokazali fotografije osobama koje nisu imale veze sa slučajem, među njima jednom konobaru, a agent šerifova ureda posao je slike jednom prijatelju.

Obrana je tvrdila da fotografije nikada nisu postale javne, ali Vanessa Bryant i Chris Chester rekli su da žive u konstantnom strahu da će one u nekom trenutku biti objavljene na internetu.

Vanessa Bryant posvjedočila je da je vijest o širenju fotografija pogoršala njezinu emocionalnu patnju i da pomisao na fotografije koje se pojavljuju na društvenim mrežama izaziva napade panike.

"Živim u strahu da će tijelo moje kćeri biti na društvenim mrežama i da će se to pojaviti", svjedočila je na sudu.

"Danas obilježavamo uspješnu kulminaciju hrabre borbe gospođe Bryant da pozove na odgovornost one koji su sudjelovali u ovom grotesknom ponašanju", rekao je Luis Li, odvjetnik Vanesse Bryant.

"Borila se za svog supruga, svoju kćer i sve one u zajednici prema čijim se obiteljima postupalo sa sličnim nepoštovanjem. Nadamo se da će njezina pobjeda na suđenju i ova nagodba stati na kraj toj praksi."

Kopirati
Drag cursor here to close