Udovica Bryant je tužila okrug Los Angeles

Vanessa Bryant dobila spor, odšteta 16 milijuna

Vanessa Bryant tužila je okrug Los Angeles zbog narušavanja privatnosti, nakon što je optužila ured šerifa i vatrogasnu službu da su dijelili jezive fotografije, prenosi Reuters.
Sport / Košarka | 25. 08. 2022. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udovica NBA zvijezde Kobea Bryanta sudskom je presudom u srijedu dobila odštetu od 16 milijuna dolara zbog fotografija tijela njezina supruga i kćeri Gianne poginulih u padu helikoptera 2020. koje su spasioci podijelili.

Sud u Los Angelesu dosudio je 31 milijun dolara odštete od kojih 16 milijuna ide Vanessi Bryant zbog fotografija koje su spasioci snimili na poprištu nesreće u kojoj je osim Bryanta i Gianne poginulo još sedam osoba.

Zaposlenici ureda šerifa i vatrogasci koji su došli na mjesto nesreće u siječnju 2020. snimili su fotografije koje uključuju i posmrtne ostatke legendarnog košarkaša i kćeri Gianne.

Vanessa Bryant tužila je okrug Los Angeles zbog narušavanja privatnosti, nakon što je optužila ured šerifa i vatrogasnu službu da su dijelili jezive fotografije, prenosi Reuters.

Chrisu Chesteru čiji su supruga i kći također poginuli u nesreći sud je dodijelio 15 milijuna dolara odštete.

Tijekom procesa utvrđeno je da su spasioci pokazali fotografije osobama koje nisu imale veze sa slučajem, među njima jednom konobaru, a agent šerifova ureda posao je slike jednom prijatelju.

Obrana je tvrdila da fotografije nikada nisu postale javne, ali Vanessa Bryant i Chris Chester rekli su da žive u konstantnom strahu da će one u nekom trenutku biti objavljene na internetu.

Okrug Los Angeles već je pristao platiti 2,5 milijuna dolara za rješavanje sličnog slučaja koje su pokrenule obitelji drugih žrtava nesreće.

Kobe Bryant, jedan od najboljih košarkaša u povijesti koji se povukao 2016., imao je 41 godinu kada je poginuo u padu helikoptera u Kaliforniji 2020.

Inače, Vanessa Bryant je tražila 75 milijuna dolara odštete od okruga Los Angelesa zbog narušavanja privatnosti i nemara zbog objavljivanja fotografija iz helikopterske nesreće.

Kopirati
Drag cursor here to close