Eli Ndiaye

Trener nije znao koliko je mlad njegov igrač

"Nisam znao da ima 16 godina, stvarno to kažem. Radujem se zbog njega jer radi dobro i ovo je nagrada za njegov trud", rekao je Mateo.
Sport / Košarka | 02. 10. 2023. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid je u derbiju košarkaškog prvenstva savladao Barcelonu 86:79. Veterani Reala, Sergio Llull i Rudy Fernández su se našli u društvu TOP 5 igrača s najviše odigranih utakmica u domaćem prvenstvu.

Fernández je peti s 351 utakmicom, Llull drugi s 576. Dženan Musa je za 22 minute ubacio 13 poena, međutim jedan drugi igrač je obilježio ovaj susret. Kako trener Reala Chus Mateo nije mogao računati na Edyja Tavaresa pa je priliku dobio Vincent Poirie, ali i jedan mladi košarkaš Eli Ndiaye koji je postao najmlađi igrač u derbijima s
16 godina, devet mjeseci i isto toliko dana. Centar iz Senegala je meč završio sa devet poena i osam skokova.

Ndiaye je nadmašio prethodni rekord za najmlađeg igrača u duelima sa Barcelonom, koji je postavio ni manje ni više nego Luka Dončić (16 godina, devet mjeseci i 28 dana). Koliko je mlad Senegalac nije bio siguran niti trener Chus Mateo.

"Nisam znao da ima 16 godina, stvarno to kažem. Radujem se zbog njega jer radi dobro i ovo je nagrada za njegov trud. Nisu mladi igrači ti koji ostavljaju snažan utisak, već dobri igrači. Lako je staviti dobre igrače. Sada mora da mu se pruži kontinuitet. Da je odigrao loše, ne bi dobio toliko prilike, ali igrao je dobro. To će nam omogućiti da produžimo rotaciju", pojasnio je trener Reala.

Kopirati
Drag cursor here to close