Na startu nove sezone u ACB Ligi

Hezonja i Musa sredili Gironu

Girona se vratila u prvu ligu, pa je na otvaranju sezone bilo poprilično svečano. Domaći navijači su čekali 14 godina, ali i prvu utakmicu Marca Gasola u dresu Basquet Girone, kluba kojeg je sam osnovao 2014., a koji je naslijedio klub Sant Josep ug
Sport / Košarka | 29. 09. 2022. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Girona se vratila u prvu ligu, pa je na otvaranju sezone bilo poprilično svečano. Domaći navijači su čekali 14 godina, ali i prvu utakmicu Marca Gasola u dresu Basquet Girone, kluba kojeg je sam osnovao 2014., a koji je naslijedio klub Sant Josep ugašen godinu dana ranije.

I još je na klupu domaćeg sastava došao nitko drugi nego veliki trener Aito Garcia Reneses u svojoj 75. godini. Nakon pet godina boravka u Albi. 

No, slavlje Gasola i njegove momčadi pokvario je Mario Hezonja koji je predvodio Real u pobjedi 94:88.Za nešto više od 24 minute postigao je 23 poena uz fantastičan šut za tricu - 5/7. Dvice je gađao 4/8, a imao je i 7 skokova. To mu je bilo dovoljno za valorizaciju 26, najveću u Realu. Džanan Musa je na terenu proveo 29 minuta, te je za to vrijeme ubacio 15 poena, što mu je bilo dovoljno da bude treći strijelac momčadi u ovom duelu.

Ispred njega je bio Yabusele sa 17 poena. Marc Gasol će sigurno biti veliko pojačanje za Gironu ako naravno ne bude problema s ozljedama. U 25 minuta koliko je ostao na parketu, uspio je ubaciti 21 poen te je imao po 7 skokova i asistencija.

Kopirati
Drag cursor here to close