Kari u svom stilu

Pešić šokirao javnost, ne računa na Teodosića

Pešić je Teodosića precrtao i iz utakmica kvalifikacija za SP koje će Srbija uoči Eurobasketa igrati protiv Grčke i Turske, a svi se slažu da je odluka vrlo čudna, a svakako iznenađujuća.
Sport / Košarka | 08. 08. 2022. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dogodilo ono što sigurno sportska javnost u Srbiji nije očekivala. Svetislav Pešić, izbornik košarkaške reprezentacije Srbije odlučio je da za Srbiju na EP-u neće zaigrati njen dugogodišnji kapetan, 35-godišnji Miloš Teodosić. Pešić je Teodosića precrtao i iz utakmica kvalifikacija za SP koje će Srbija uoči Eurobasketa igrati protiv Grčke i Turske, a svi se slažu da je odluka vrlo čudna, a svakako iznenađujuća.

Reprezentativac Srbije bio je 15 godina, ali Pešić je odlučio da je vrijeme za promjenu... Nije Teodosića bilo ni na dva Eurobasketa, 2013. i 2017. godine, kao ni na SP-u 2019. zbog ozljeda.Teodosić sa Srbijom ima dva velika srebra, ono sa SP-a 2014. i Olimpijskih Igara 2016. godine.

Za reprezentaciju je debitirao još 2007. godine, a igrao je i ove godine kada je Srbija u kvalifikacijama za SP pobijedila Latviju i izgubila od Belgije. Ovo je prvi put da Teodosića neće biti u reprezentaciji Srbije od 2007. godine, a da njegov izostanak nije povezan s ozljedama.

Javnost u Srbiji je poprilično šokirana, reagirala je i Teova supruga Jelisaveta Orašanin koja je na Instagramu objavila fotografiju svog supruga sa jednog treninga, uz kratku poruku:

"Mnogi nisu htijeli da igraju za reprezentaciju, ali jedan je uvek TEO", napisala je ona, aludirajući na košarkaše koji se prethodnih godina nisu odazivali pozivima izbornika kako bi nastupili u dresu nacionalnog tima.

Kopirati
Drag cursor here to close