Situacija se ipak zakomplicirala

Simaniću odstranili bubreg

Simanić je iste noći operiran, a iako su prve prognoze bile optimistične, doktori su mu, nažalost, morali ukloniti bubreg.
Sport / Košarka | 04. 09. 2023. u 02:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su prve informacije govorile o tome kako je Boriši Simaniću sačuvan bubreg, to se nažalost nije dogodilo. Košarkaš Zaragoze dobio je jak udarac 30. kolovoza, tijekom utakmice drugog kola prve faze Svjetskog prvenstva s Južnim Sudanom, zbog kojeg je morao odmah napustiti igru.

Simanić je iste noći operiran, a iako su prve prognoze bile optimistične, doktori su mu, nažalost, morali ukloniti bubreg. Simanić ima 25 godina, visok je 211 centimetara, a već godinama je član seniorske reprezentacije Srbije, prije svega u kvalifikacijskim “prozorima” za velika natjecanja.

Na Svjetskom prvenstvu u Manili prvi put u karijeri našao se u konačnom sastavu reprezentacije za neki veliki turnir.

"To je teška vijest, pošto sam ja bubrežni bolesnik, znam da s jednim bubregom apsolutno normalno može da se funkcionira, ali nije to laka stvar. Vidite koliko ta medalja ima drugu stranu, koliki su napori i rizici i mogu da se dese čak i iz nekih naizgled banalnih situacija. To nas je danas sve pogodilo, ali on će nastaviti život, da se bavi sportom i želim mu sve najbolje“, rekao je Vujošević tijekom analize na SK.

Kopirati
Drag cursor here to close