Fontecchio junak utakmice

Srbija vodila 16 razlike pa izgubila od Italije

Bogdan Bogdanović jeste postigao 18 poena, ali je šutirao 4/16. Kompletna selekcija Srbije je imala skromnih 36 posto šuta, trica je bila jako loša 7/31.
Sport / Košarka | 01. 09. 2023. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedno veliko takmičenje i još jednom Italija uspješnija od Srbije. Nakon tri relativno lake pobjede Srbije, uslijedio je prvi susret drugog kruga koji je ponudio dosta preokreta. Jer Italija je bolje otvorila utakmicu, imala je u par navrata i osam poena prednosti. Međutim Srbija je uhvatila priključak i onda tri minute prije kraja treće četvrtine otišla na velikih 60:44.

Do kraja te dionice, Srbija je uspjela postići tri poena, Italija je spustila zaostatak na samo minus tri. Fontecchio i Datome su vodili Italiju na putu povratka. Fontecchio je pogodio neke važne poene i u četvrtoj četvrtini, ali je nekako posebnu težini imala trica do tada nevidljivog Severinija. Italija je Slavila 78:76, uz 30 poena fenomenalnog Fontecchija i njegov šut 11/15. Bogdan Bogdanović jeste postigao 18 poena, ali je šutirao 4/16. Kompletna selekcija Srbije je imala skromnih 36 posto šuta, trica je bila jako loša 7/31.

Video: Italija - Srbija 

"Izgubili smo tijesno, dva razlike, to nije tako strašno, ali šteta je što nismo iskoristili trenutak da završimo utakmicu u našu korist. Nemamo mnogo vremena za analize... Teško je igrati protiv Italije, zbog brzine, iskustva i mnogih drugih faktora, što su na kraju i pokazali. Mi moramo da dobijemo i drugu utakmicu bez obzira na ishod ove, i ta nam rješava sudbina na Mundobasketu. Imamo vremena za tu sljedeću utakmicu, do ove nismo imali ni 24 sata od prethodne, da se i mentalno i fizički oporavimo. Treba da nam se vrate do kraja momci koji su imali određene probleme, i da uđemo u meč sa Dominikanom kao da nam je finale prvenstva svijeta", pojasnio je Pešić nakon utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close