Favoriti Eurobasketa

Srbija ispred Slovenije

"Srbija je u kvalifikacijama napravila ogroman korak naprijed pobjedama nad Grčkom i Turskom, predvođeni dvostrukim NBA MVP-om Nikolom Jokićem, Srbija će biti favorit za osvajanje medalje," stoji u objašnjenju Svjetske košarkaške federacije.
Sport / Košarka | 31. 08. 2022. u 11:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak počinje Eurobasket koji će se ove godine prvi put održati u četiri zemlje - Njemačkoj, Italiji, Češkoj i Gruziji.
FIBA je objavila posljednji ranking favorita pred početak Europskog prvenstva koje će u četvrtak od 13.30 sati otvoriti Španjolska i Bugarska.

Slovenija je ranije favorizirana za obranu titule, no nakon poraza od Njemačke u posljednjoj utakmici kvalifikacija za SP, a istovremeno dvije pobjede Srbije nad Grčkom i Turskom, upravo je Srbija predviđena za vodećeg favorita turnira.

"Srbija je u kvalifikacijama napravila ogroman korak naprijed pobjedama nad Grčkom i Turskom, predvođeni dvostrukim NBA MVP-om Nikolom Jokićem, Srbija će biti favorit za osvajanje medalje," stoji u objašnjenju Svjetske košarkaške federacije. Na drugom mjestu je Slovenija, treći favorit je Grčka, slijede Litva i Francuska.

Top 10 popunjavaju Njemačka, Španjolska, Italija, Turska i Finska. Ovaj ranking koji je objavila FIBA najbolje pokazuje koliko težan posao čeka reprezentaciju BiH. Jer od pet protivnika, tri su uskom krugu (Slovenija, Litva, Francuska), jedan u širem (Njemačka).

Kada je u pitanju reprezentacija BiH, na stranici FIBA-e piše sljedeće:

"Jeste vidjeli Jusufa Nurkića? U posljednjem prozoru reprezentacija BiH je napravila senzaciju, savladala Francusku nakon dva produžetka. Što je posebno zanimljivo, ta pobjeda je došla nakon teškog poraza od Crne Gore. Na Eurobasketu se traži kontinuitet, nema prostora za uspone i padove. Težak je zadak pred reprezentacijom BiH. Bosna i Hercegovina je upravo pobijedila Francusku, pa zašto to ne bi ponovila? Ako ne uspiju, možda će morati pobijediti Sloveniju, Litvu ili Njemačku, tako da je težak zadatak pred BiH, proći u osminu finala.

Kopirati
Drag cursor here to close