Za osam godina 120 milijuna dolara

Spoelstra vlasnik najvećeg trenerskog ugovora u povijesti NBA lige

Spoelstra će za osam godina, kako javlja Adrian Wojnarowski, dobiti više od 120 milijuna dolara, dakle barem 15 po sezoni.
Sport / Košarka | 10. 01. 2024. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekipu Miami Heata teško je zamisliti bez Erika Spoelstre, trenera koji je u toj funkciji od 2008. godine. Točnije, u travnju te godine, Pat Riley je odlučio odstupiti. Logičan izbor je bio Spoelstra iako je posljednju riječ rekao upravo Riley.

"Ova igra treba mlade trenere koji su inovativni, koji sa sobom donose neke nove ideje. To je ono što osjećamo da dobivamo s Erikom Spoelstrom. On je čovjek koji je rođen da trenira ovu ekipu". Tako je u tom trenutku Spoelstra postao prvi glavni trener američke ekipe azijskog porijekla u NBA ligi i prvi glavni trener jedne američke ekipe azijskog porijekla u povijesti četiri glavne sjevernoameričke sportske lige. Ranije je Spoelstra bio pomoćnik, sada je već 16. sezonu glavni.

U toj je ulozi u eri LeBrona Jamesa četiri puta zaredom ušao u finale i osvojio naslove 2012. i 2013., a onda je dvaput senzacionalno došao do finala (2020. i 2023.) s momčadi koju predvodi Jimmy Butler. Ima i naslov iz 2006. kao pomoćni trener upravo legendarnom Patu Rileyu, koji ga je kasnije odredio za nasljednika. Sa 725 pobjeda u osnovnom dijelu sezone, 19. je u NBA povijesti, ali samo su ih tri trenera - Popovich u Spursima, Jerry Sloan u Utah Jazzu i Red Auerbach u Boston Celticsima - ostvarila više s jednom ekipom. 

Kako prenose mediji iz SAD-a, Spoelstra je produžio svoju suradnju i tako postao vlasnik najvećeg trenerskog ugovora u povijesti NBA lige. Spoelstra će za osam godina, kako javlja Adrian Wojnarowski, dobiti više od 120 milijuna dolara, dakle barem 15 po sezoni.

Ovisno o tome koliko više od 120, to bi mogao biti i najveći godišnji ugovor u NBA ligi. Gregg Popovich ima petogodišnji ugovor sa San Antonio Spursima na ukupno 80 milijuna dolara, odnosno 16 po sezoni.

Kopirati
Drag cursor here to close