Tatum stradao već u prvoj minuti

Ništa od preokreta, Miami u finalu

"Nismo uspjeli. Ja nisam uspio i imam osjećaj da sam razočarao cijeli grad. Bez obzira na sve okolnosti došli smo do ove prilike i ostali smo kratki", komentirao je Jaylen Brown.
Sport / Košarka | 30. 05. 2023. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izgledalo je kako Boston Celticsi pišu još jednu stranicu povijesti NBA lige, nakon što su se vratili iz ponora i stigli do 3:3, ali sve je ostalo samo na tome. U krcatom TD Gardenu, Miami je na kraju slavio pobjedu 103:84 pa će na megdan Denveru.

"Ostali smo zajedno, homogeni kao momčad. Razgovarali smo o svemu, kako uspjeti, kako otići do finala i to smo uspjeli. Ali nismo zadovoljni. Uzbuđeni smo, sretni smo, ali imamo još jednu prepreku za savladati, rekao je nakon utakmice Butler koji je u sedmoj utakmici postigao 28 poena.

Miami je postao prva momčad koja se s osmog mjesta probila do finala nakon NY Knicksa 1999. godine. Eliminirali su prve nositelje Milwaukee Buckse u pet utakmica, zatim pete nositelje Knickse u šest. Nažalost, Boston je imao velikih problema u sedmoj utakmici, jer se već u prvoj minuti ozlijedio Jayson Tatum koji je ostao na parketu ali je šepao do kraja utakmice.

Uz Butlera, odličan je bio Caleb Martin sa svojih 26 poena, Bam Adebayo je dodao 12 uz 10 skokova. Najefikasniji igrač Bostona u rasprodanom TD Gardenu bio je Jaylen Brown s 19 poena, ali i 8 izgubljenih lopti i šutom za tricu 1-9. Junak šeste utakmice Derrick White je zabio 18 poena, a Jayson Tatum 14 poena uz 11 skokova.

"Nismo uspjeli. Ja nisam uspio i imam osjećaj da sam razočarao cijeli grad. Bez obzira na sve okolnosti došli smo do ove prilike i ostali smo kratki", komentirao je Brown.

Nakon tri četvrtine Miami je vodio 76:66. Na početku posljednje, Tatum promašuje jedan šut, Martin pogađa za tri poena, Brown pravi prekršaj pa nakon poena Butlera na drugoj strani
Miami podiže svoju prednost na 83:66. Sedam minuta prije kraja Miami je imao dvadeset poena prednosti i sve je bilo jasno.

Prva utakmica velikog finala na rasporedu je u noći s četvrtka na petak u Denveru. Nuggetsi se odmaraju od 22. svibnja kada su dovršili ‘metlu‘ protiv LA Lakersa.

Kopirati
Drag cursor here to close