Veteran prevodi mlade

Scariolo: Sve ga boli, a Fernandez je najbolji

"Nevjerojatan je. Bole ga leđa, boli ga vrat, boli ga koljeno, sve ga boli, ali on se ne plaši. Baca se na parket da ukrade loptu kao da ima 18 godina.", priča Scariolo.
Sport / Košarka | 14. 09. 2022. u 00:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Došli su bez pola reprezentacije. Bez braće Gasol, bez Sergia Rodrigueza (umirovljen) te bez ozlijeđenih Rickyja Rubia, Carlosa Alocéna i Alberta Abaldea kao i bez Alexa Abrinesa, Pierrea Oriole i Víctora Clavera. Među posljednjima je otpao i Sergio Llull. Nisu imali izbora, na kraju su pozvali i Amerikanca pod španjolsku zastavu, što je izazvalo dosta polemike.

Lorenzo Brown je bio na udaru od početka turnira, dok je Sergio Scariolo bio rekli bismo u najmanju ruku umjereni optimista, ali se situacija počela mijenjati od osmine finala. Španjolci su preokrenuli Litvu, pa Finsku i evo ih u polufinalu. Iako je Willy Hernangomez bio najefikasniji, za Scariola je čovjek odluke bio veteran Rudy Fernandez, jedan od onih iz stare garde koji je ostao tu. I jeste jer je s pet ukradenih lopti i dvije važne trice u pravom trenutku dao ogroman doprinos ulasku Španjolske u polufinale. Čovjek s 37 na leđima.

"Nevjerojatan je. Bole ga leđa, boli ga vrat, boli ga koljeno, sve ga boli, ali on se ne plaši. Baca se na parket da ukrade loptu kao da ima 18 godina. Predvodi suigrače osobnim primjerom, dokazuje se kao vođa u teškim trenucima. Na utakmici s Litvom smo ga vjerojatno previše koristili, dan poslije je bio pod oblogama od leda. Pitaju me mnogi hoće li se Rudy povući iz reprezentacije nakon ovog Eurobasketa, ja im kažem da ne znam. Ne znam zašto bi to uradio, jer igra svoj najbolji turnir karijere. Mislim da do sada nikada nije imao ovakvu ulogu, kao što ima sada. Vjerujem da će i dalje igrati za reprezentaciju jer on uživa", istakao je Scariolo.

Kopirati
Drag cursor here to close