Uradio je strašan posao

Scariolo: Igrači su bili ponizni, ali i sposobni

"Radili smo dobro, ali to je naš posao, košarka. Meni je bilo teže prije, kad su se igrači s puno više talenta i osobnosti tek učili da postanu zvijezde", kaže Scariolo.
Sport / Košarka | 19. 09. 2022. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovo je peto zlato koje Sergio Scariolo potpisuje vodeći reprezentaciju. Nedostaje mu tek ono Olimpijsko, ali ovo posljednje je će biti svakako jedno od dražih. Jer je osvojeno kada se nitko nije nadao, jer je izboreno sa poprilično "šarenim" sastavom. Sa jednim veteranom i relitivno limitiranim ostatkom momčadi. Međutim, Scariolo je pokazao ovaj put da imena igrača, njihovih klubova ne moraju igrati presudnu ulogu. Opet je stvorio jednu cijelinu, koja je baš u finalu pokazala svoju snagu.

"Momčadi koje imaju NBA zvijezde, MVP-e iz NBA i nekoliko All Star igrača ostale su iza nas. Osjećam enormnu satisfakciju zbog razine ovog prvenstva.Na ovoj razini košarke morali smo voditi brigu o mnogim stvarima. Radili smo dobro, ali to je naš posao, košarka. Meni je bilo teže prije, kad su se igrači s puno više talenta i osobnosti tek učili da postanu zvijezde. Ovdje je vođenje bilo jednostavno. Bili smo sposobni, zahvaljujući poniznosti i nepostojanju ega, odvesti tehničke i taktičke stvari na visoku razinu, pojasnio je Sergio Scariolo.

Kopirati
Drag cursor here to close