Scariolo doktorirao

Španjolska na tronu

Španjolci su imali fenomenalnu braću, Hernangomez. Juancho je pogodio sedam od devet trica, ubacio je ukupno 27 poena. Willy je bio nešto skromniji s 14 poena i 8 skokova.
Sport / Košarka | 18. 09. 2022. u 22:29 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska je novi prvak Europe. Četvrti put u povijesti, prvi put nakon 2015. godine. U finalnom susretu su savladali Francusku 88:76, za titulu koju su uzeli kada su mnogi sumnjali u ovu selekciju, u ove igrače, njihov izbor. Kad je trebalo, Španjolci su odigrali svoju najbolju utakmicu na turniru.

U finalu, koje je od početka bilo onako, igra mačke i miša. Španjolci stalno vode, odu na desetak ili više razlike, Francuzi se kao vraćaju, ali niti jednog trenutka nisu uspjeli povesti, tek na početku 1:0, kada je Gobert pogodio jedno slobodno bacanje. Gobert kojeg nigdje nije bilo, koji je utakmicu završio sa samo šest poena. A kada nema pravog Goberta, onda Francuzi teško mogu nešto napraviti, bez obzira na dobrog Fourniera (23 poena) solidnog Huertela (16) ili Yabusela (13).

S druge strane Španjolci su imali fenomenalnu braću, Hernangomez. Juancho je pogodio sedam od devet trica, ubacio je ukupno 27 poena. Willy je bio nešto skromniji s 14 poena i 8 skokova.

Brown se mučio s realizacijom (4/13), ali je imao dva laganja polaganja u četvrtoj četvrtini koja su imala svoju težinu, sakupio je 11 asista. Jaime Fernandez je finale zaključio s 13 poena. Usput, Španjolci su pogodili 15 trica. Kada je tako onda na drugoj strani realno protivnik nema šanse. Protivnik koji je imao 19 izgubljenih lopti, kojem su Španjolci oteli 12.

Deset poena zaostatka koliko su imali Francuzi na poluvremenu opće nije izgledalo loše, s obzirom na to kako su se stvari razvijale na parketu, posebno u drugoj četvrtini. Kad je "poludio" Juancho Hernangomez. Jedna, druga, treća, stao je na šestoj. Španjolci su na najbolji način kaznili francusku zonu pa je u jednom trenutku na semaforu zasvijetlilo 47:26.

Ipak u manje od dvije i pol minute, Francuska napravila 11:0. U tom prvom poluvremenu, Španjolci su postigli 22 poena nakon izgubljenih lopti Francuza, igrači s klupe su ubacili deset poena manje od kompletne Francuske. Francuzi su za poluvrijeme imali deset izgubljenih lopti. Već u ranoj fazi utakmice Francuzi su ostali dugo bez poena iz igre, pa je Alberto Diaz poentirao za 20:9, dvije minute prije kraja četvrtine. Francuze je spasio tek Heurtel tricom, ali je opet Španjolska vodila 23:14.

Otvaranje treće četvrtine pripada Francuzima, koji sjajnom dionicom 9:2 dolaze na samo tri poena zaostatka, ali onda ide time out Španjolske iz kojeg izlaze svojim odgovorom 9:0. Tricom Jaimea Fernandeza Španjolske je opet +13.

Kada su Francuzi zaprijetili na 63:57, pojavio se Rudy Fernandez, njegova druga trica bila je dovoljna za 66:57. U četvrto nije bilo dileme, jer su Francuzi nastavili bacati svoju lopte u bunar, neka nemoguća dodavanja za Goberta, ili od Goberta. Precizniji da budemo, točka na i je bila trica Alberta Diaza za 78:66 na 3:36 prije kraja.

Kopirati
Drag cursor here to close