Pripreme za ljeto

Šarić o planovima za ljeto: "Ne zanima me NBA, reprezentacija me treba"

Iako je netom bio potpisao ugovor za svoj novi klub, preuzeo je kapetansku traku reprezentacije i predvodio je do pobjede na Olimpijskom prekvalifikacijskom turniru u Istanbulu.
Sport / Košarka | 23. 04. 2024. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dario Šarić trenutno je jedan od najdugovječnijih igrača u hrvatskoj reprezentaciji. Za Hrvatsku igra kada god može i koliko god može, bez obzira na klupske obaveze, koje mu često pate zbog toga.

Tijekom ljeta NBA igrači se uglavnom pripremaju za novu sezonu ili traže potencijalne nove klubove ako im ističe ugovor. To bi trebao ovoga ljeta raditi i Šarić, kojem ističe ugovor u Golden State Warriorsima, no on će se još jednom odazvati pozivu Josipa Sesara.

Želi dovršiti posao i plasirati se s Hrvatskom u Pariz

Isto je napravio i prošloga ljeta. Iako je netom bio potpisao ugovor za svoj novi klub, preuzeo je kapetansku traku reprezentacije i predvodio je do pobjede na Olimpijskom pretkvalifikacijskom turniru u Istanbulu. Ovoga ljeta želi dovršiti posao i plasirati se s Hrvatskom u Pariz, prenosi Nacional.

Potvrdio je to Šarić na posljednjoj ovosezonskoj konferenciji za medije Warriorsa koji nisu uspjeli izboriti doigravanje.

"Početak sezone je bio dobar, imao sam vrijeme na parketu, pomagao ekipi i donosio neke dobre stvari. Nakon All-Star pauze više nije bilo savršeno, nisam mogao dobiti vrijeme na parketu, nisam zaista bio dio rotacije, tako se odvilo. Još mi je presvježe da razmišljam kako se to dogodilo. Na početku sezone nisam očekivao da će se stvari ići u ovom pravcu, ali tako je to u košarci, nekad ti se vrata otvore, nekad zatvore. To je jednostavno tako, ne mogu se ljutiti, to neće promijeniti činjenično stanje", rekao je Šarić.

Fokus mu je na reprezentaciji

Upitan što mu je prioritet ovog ljeta i koji su sljedeći koraci Dario je bez razmišljanja odgovorio:

"Prerano je govoriti o tome. Ovog ljeta imam reprezentaciju i želim ostati u formi i pripremiti se za Olimpijski kvalifikacijski turnir. Poslije toga ću razmišljati o sljedećoj sezoni na klupskoj razini."

Slijedio je upit smatra li ljeto u reprezentaciji načinom da mu NBA vrata ostanu otvorena, a Dario je po tom pitanju bio vrlo jasan:

"Ne, zaista ne. Moj fokus je na reprezentaciji, da pomognemo hrvatskoj košarci ako možemo. Nikada ne stavljam u isti koš klupsku karijeru i reprezentaciju. To su dvije različite stvari i ako sam zdrav uvijek ću igrati za reprezentaciju, dok god me trebaju, dok ne naiđe netko bolji i mlađi. Ne vidim to kao borbu za NBA ugovor", zaključio je Šarić.

Kopirati
Drag cursor here to close